iPhone 11 este cel mai bine vandut telefon in Q3 2020

/, IOS, iPhone/iPhone 11 este cel mai bine vandut telefon in Q3 2020

Agentia de analiza Canalys a dat publicitatii un raport privitor la vanzarile de telefoane mobile in cel de-al treilea trimestru al anului, iar liderul detasat in acest top este iPhone 11. Gigantul din Cupertino a vandut peste 16 milioane de unitati ale acestui model in perioada iulie-septembrie 2020, avand un avans de peste 6 milioane fata de urmatorul clasat.

Pe locul doi in clasamentul lui Canalys este tot un telefon Apple, si anume iPhone SE, ale carui vanzari au depasit 10 milioane de unitati. Celelalte pozitii din top 5 apartin lui Samsung, insa este interesant sa vedem ca nici unul din telefoanele lor de varf nu se regasesc aici. Dimpotriva, avem de-a face cu telefoane din zona inferioara a clasei Galaxy A, cu A21s pe locul trei, la mica distanta de vanzarile lui iPhone SE 2020, A11 pe locul patru si A51 pe cinci, toate cu vanzari foarte asemanatoare.

De remarcat faptul ca Galaxy A51 este cel mai avansat terminal al lui Samsung in top 10, ceea ce spune multe despre felul in care difera vanzarile de flagshipuri intre Apple si koreeni. Pe de alta parte, nord-americanii nu au in oferta telefoane entry-level care sa fie comparabile cu Samsung, asa ca e intrucatva de inteles faptul ca vanzarile terminalelor lor au o alta structura de vanzari.

Xiaomi au si ei trei telefoane in top 10: Redmi Note 9, pe locul 6, Redmi 9 pe sapte si Redmi 9A pe noua. Topul este completat cu Galaxy A31 pe opt si Galaxy A01 Core pe zece. Din vanzarile globale ale lui Apple, iPhone 11 reprezinta 40%, in timp ce iPhone SE 2020, 28%.

Ne asteptam ca in ultimul trimestru al anului, noua generatie de telefoane Apple sa modifice acest clasament. Terminalele lansate anul acesta sunt compatibile 5G, ceea ce la face mult mai atractive pentru pasionatii de tehnologie si internet de mare viteza. Ele vin si cu un nou ecran iPhone plat, dar si un design mai sobru, inspirat de liniile lui iPhone 5, probabil cel mai indragit telefon al intregii istorii Apple.