iPhone 11 este cel mai popular telefon pana acum in 2020

/, IOS, iPhone/iPhone 11 este cel mai popular telefon pana acum in 2020

Dominatia lui iPhone XR in topul preferintelor clientilor a fost curmata de modelul iPhone 11. In primele trei luni ale lui 2020, iPhone 11 a devenit cel mai bine vandut telefon mobil la nivel mondial, detronand modelul cel mai ieftin fabricat de Apple.

Pe parcursul anului 2019, iPhone XR s-a clasat pe primul loc in clasamentele de vanzari, cu peste 46.3 milioane de unitati, dar se pare ca modelul de baza al celei de-a 11-a generatii va spulbera acest record.

In primul trimestru al anului, Apple a vandut in jur de 19.5 milioane de iPhone 11, comparativ cu doar 4.7 milioane de XR, care a coborat pe locul 5 la topului. Popularitatea lui Apple este de necontestat, distanta fata de locul doi fiind uriasa. In pozitia secunda avem un telefon fabricat de Samsung, Galaxy A51, dar care s-a vandut in doar 6.8 milioane de exemplare, cu doar 200 de mii de unitati mai mult decat cel de pe locul trei, Xiaomi Redmi Note 8.

Succesul lui XR se datorase echiparii bune si pretului mult mai avantajos decat al celorlalte modele premium. Aceste atribute au atras o sumedenie de clienti pe care nu i-a deranjat faptul ca XR avea un ecran iPhone de tip Liquid Retina dar LCD, in timp ce versiunile premium aveau displayuri OLED.

Astfel, iPhone XR si-a asigurat locul in galeria de onoare a lui Apple, in ciuda faptului ca nu a adus absolut nimic revolutionar sau macar novator, asa cum facusera multe alte generatii. Pentru 2020, Apple va echipa intreaga gama de iPhone cu ecran OLED, variantele Pro urmand sa primeasca si optiunea de refresh la 120 de Hertzi.