iPhone 11 este cel mai vandut telefon pana acum in 2020

/, IOS, iPhone/iPhone 11 este cel mai vandut telefon pana acum in 2020

Un raport recent al firmei de analiza economica Omdia dezvaluie care sunt cele mai bine vandute telefoane mobile in prima jumatate a anului, la nivel mondial. Liderul clasamentului este iPhone 11, care replica astfel succesul de care se bucurase in trecut iPhone XR, dar la un nivel chiar si mai inalt.

Ce este surprinzator in raportul Omdia nu este pozitionarea lui iPhone 11, ci distanta uriasa dintre acest model si urmatorul clasat. La fel, un alt detaliu spectaculos se refera la faptul ca nici un telefon Android din gama premium nu a reusit sa intre macar in top 10.

In primele sase luni ale acestui an, Apple au vandut in jur de 37.7 milioane de iPhone 11, modelul de baza al generatiei lansate anul trecut. Locul doi ii revine unul terminal fabricat de Samsung, dar este vorba despre Galaxy A51, un telefon din zona medie de pret, care s-a Vandut in 11.4 milioane de unitati, mai bine de trei ori sub nivelul lui iPhone 11.

Locul trei ii revine unul telefon chinezesc, Xiaomi Redmi Note 8, care se afla mica distanta de Galaxy A51, cu 11 milioane de bucati vandute. Versiunea Pro a acestui telefon Xiaomi ocupa locul patru, cu 10.2 milioane de vanzari, in timp ce top 5 este completat cu cel mai ieftin telefon  nou al lui Apple, iPhone SE 2020, cu 8.7 milioane de unitati.

Urmeaza iPhone XR si iPhone 11 Pro Max, cu 8 si respectiv 7.7 milioane, dupa care vin inca doua telefoane Xiaomi, Redmi 8A si Redmi 8, cu 7.3 si 6.8 milioane de vanzari. Topul se incheie cu varianta Pro a lui iPhone 11, care s-a vandut in doar 6.7 milioane de exemplare.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului 2019, iPhone XR conducea cu 26.9 milioane de unitati, urmat de doua telefoane Samsung, A10 si A50, cu 13.4 si 12 milioane de unitati vandute.

Suntem curiosi cum va evolua noua generatie de iPhone, avand in vedere intarzierile de lansare si recesiunea economica produsa de pandemie, dar mai ales cat de mult vor diferi vanzarile fata de rivalii premium ai lui Samsung, tinand cont ca cifrele lor se anunta promitatoare. Si poate nu ar strica sa faceti un drum la un service iPhone pentru a va aduce telefonul in cea mai buna stare pentru revanzare, in asteptarea noii generatii de terminale Apple…