iPhone 12 ar putea reveni la designul lui iPhone 5

/, IOS, iPhone/iPhone 12 ar putea reveni la designul lui iPhone 5

Desi iPhone 11 abia s-a lansat, au aparut deja zvonuri legate de designul urmatorului telefon Apple. Respectatul analist Ming-Chi Kuo crede ca gigantul din Cupertino ar putea reveni la designul atat de iubit introdus odata cu iPhone 4 si rafinat pana aproape de perfectiune la iPhone 5.

Desigur, asta nu inseamna ca viitoarea generatie de iPhone va avea aceeasi infatisare cu iPhone 5. Mai degraba, designerii Apple se vor inspira din acel model pentru a crea o forma noua, dar care pastreaza in linii mari aspectul lui iPhone 5. Asta inseamna ca am putea revedea introduse muchiile drepte in locul celor actuale, rotunjite. Este imposibil de negat faptul ca un iPhone 5 este mai usor de tinut in mana decat oricare din modelele care i-au succedat.

Mai mult, Apple a facut deja pasi concreti in directia revizuirii liniilor generale de design odata cu noile tablete iPad Pro. Spusele lui Kuo sunt cu atat mai credibile, cu cat este greu de imaginat ca Apple a facut asemenea eforturi cu iPad doar pentru a pastra designul pentru gama lor de tablete.

Desigur, intrebarea cea mai importanta este ce fel de ecran iPhone va folosi Apple pentru noua generatie de telefoane. Va reveni in actualitate ecranul plat sau Apple va redesena displayul pentru a-l combina elegant cu formele inspirate de iPhone 5? Cele mai multe voci par sa incline catre ultima varianta, si chiar Kuo mentioneaza ca iPhone 12 va avea o “constructie de sticla 2.5D combinata cu un sasiu drept din metal”.

Cel mai probabil, spatele va fi tot din sticla, pentru a permite incarcarea wireless, asa ca cei care sperau la revenirea carcasei unibody din aluminiu sau otel pot abandona ideea. Totusi, multe alte noutati sunt asteptate de la iPhone 12, printre care conectivitatea 5G si un port de incarcare USB-C.