iPhone 12 ar putea veni fara incarcator

/, IOS, iPhone/iPhone 12 ar putea veni fara incarcator

Ne parvin vesti cel putin interesante pe filiera analistului Ming-Chi Kuo, care afirma ca Apple ar putea elimina incarcatorul din pachetele in care vor fi livrate noile iPhone 12. Desi asteptam inca o confirmare din partea producatorului nord-american, nu ne-ar mira ca ceea ce spune Kuo sa se adevereasca.

Sursa mentioneaza ca Apple si-ar motiva aceasta decizie prin dorinta de a minimiza cantitatea de incarcatoare care nu sunt folosite si care ajung la gunoi. Aceasta explicatie a fost primita cu mare scepticism in mediile online, majoritatea celor care si-au exprimat parerile vis-a-vis de aceasa miscare mentionand ca Apple sunt doar lacomi.

Este cunoscut faptul ca fabricantul de iPhone planuieste sa puna in vanzare un nou tip de incarcator anul acesta. El ar fi unul de 20W cu USB Power Delivery si mufa USB-C, care va permite timpi de incarcare mai scazuti pentru dispozitivele compatibile. Se pare insa ca acesta nu va fi inclus in pachetul noii generatii de iPhone, dar vestile ciudate nu se opresc aici. Noile telefoane ar urma sa fie vaduvite inclusiv de setul de casti care le insotea pana acum, ele fiind probabil vandute separat doritorilor.

Apple ar urma sa opreasca fabricarea incarcatoarelor actuale de 5W si de 18W, cel nou urmand sa devina standardul pentru acest segment de produse. In pachetul noilor iPhone, clientii vor gasi doar un adaptor Lightning – USB-C, cu care Apple spera sa rezolve pretentiile Uniunii Europene in ceea ce priveste standardizarea porturilor de incarcare si date.

Chargerele de 18W costa 30 de dolari in SUA in acest moment, dar este inca greu de zis daca Apple va mentine acest pret si pentru noua versiune. In orice caz, clientii vor putea apela totusi la un service iPhone de unde vor putea cumpara in continuare incarcatoarele dorite, in limita stocurilor disponibile.

Este de notat totusi si faptul ca Apple a reusit sa mentina preturile pentru iPhone 12 la un nivel foarte competitiv, chiar daca a adaugat conectivitate 5G. In schimb, prezenta unui model 5G pe telefoanele altor fabricanti a generat cresteri semnificative de pret. Asteptam vesti oficiale legate de continutul cutiilor de iPhone 12.