iPhone 12 Pro inca se zgarie, dar nu se indoaie

/, IOS, iPhone/iPhone 12 Pro inca se zgarie, dar nu se indoaie

Un exemplar de iPhone 12 Pro a intrat pe mainile celor de la JerryRigEverything (JRE) pentru obisnuitele teste de zgariere si indoire. Ordaliile prin care a trecut noul terminal Apple au scos la iveala niste rezultate foarte interesante. Producatorul nord-american a facut mare valva in jurul noului ecran iPhone a carui sticla a fost tratata cu un compus ceramic pentru o rezistenta sporita.

JRE a observat ca noul display Apple Ceramic Shield se zgarie aproape la fel ca orice alt ecran similar. Primele urme au aparut la zgarierea cu o unealta de duritate 6 pe scara Mohs, cu urme mai pronuntate aparand la nivelul superior. Se pare ca la nivelul 6 insa, zgarieturile sunt ceva mai putin vizibile.

Desi unii fani iPhone s-ar putea simti dezamagiti de aceasta performanta, trebuie sa reamintim ca Apple a specificat ca noua sticla Ceramic Shield a fost gandita pentru a oferi o rezistenta mai buna la spargere si nu la zgariere. Am vazut teste recente de cadere pentru noul iPhone 12, si displayurile au ramas intr-adevar intregi, chiar si dupa abuzuri repetate.

Un alt rezultat imbucurator este faptul ca sticla matuita de pe spatele lui iPhone 12 Pro, chiar daca nu a beneficiat de tratamentul Ceramic Shield, a rezistat excelent la zgarierea cu o moneda, fara sa pastreze urme pe ea. In testele de cadere, spatele lui iPhone 12 s-a spart, dar cel al lui 12 Pro a ramas intreg, posibil din cauza diferentei de rezistenta structurala pe care o ofera sasiul din otel al celui din urma fata de cel de aluminiu al primului.

Ca veni vorba despre constructie, iPhone 12 Pro s-a dovedit a fi foarte rezistent la indoire. Jerry chiar s-a straduit sa il indoaie sau sa faca displayul sa de desprinda catusi de putin de sasiu, dar nu a avut noroc. Se pare ca noul design al lui iPhone 12, cel putin in versiunea din otel, este in sfarsit suficient de rezistent pentru mai oricine, cel putin in conditii normale.