iPhone 13 mini este inca in carti in ciuda vanzarilor slabe

/, IOS, iPhone/iPhone 13 mini este inca in carti in ciuda vanzarilor slabe

Faptul ca iPhone 12 mini nu a fost nici pe departe un succes precum iPhone XR este deja stiut. Pana in acest moment, 12 mini nu se poate lauda decat cu un modest 6% din vanzarile lui Apple pentru generatia a 12-a de telefoane, fiind considerat aproape un esec. Recent, aparusera zvonuri potrivit carora Apple ar intentiona sa opreasca fabricarea acestor terminale undeva in prima jumatate a anului.

Cu toate acestea, mai multe surse indica faptul ca Apple nu va abandona ideea unui iPhone mini pentru 2021. Majoritatea expertilor cred ca iPhone 13 mini/ 12s mini va fi lansat impreuna cu celelalte trei versiuni, potrivit calendarului oficial si se banuieste ca producatorul nord-american va incerca sa il faca mai atractiv.

iPhone 12 mini a fost conceput pentru clientii care nu fusesera foarte incantanti de dimensiunile noilor telefoane Apple si isi doreau terminale pe care sa le poata tine si folosi usor cu o singura mana. Gigantul din Cupertino a decis sa foloseasca un ecran iPhone de 5.4” de tip Super Retina XDR OLED, adaugand la interiorul telefonului acelasi procesor A14 Bionic ca si in variantele Pro.

Camerele folosite au fost usor inferioare celor de pe gama Pro, dar identice cu cele de pe iPhone 12. La fel, din considerente de spatiu disponibil, bateria lui 12 mini a trebuit sa aiba o capacitate destul de modesta care, in conjunctie cu nevoile de energie ale modemului 5G a dus la durate de utilizare mediocre.

La randul lui, pretul de pornire, de 729 de dolari, se pare ca nu a fost cel mai fericit, desi in comparatie cu restul gamei, el fusese unul destul de avantajos. Diferenta dintre 12 mini si iPhone 12 era de doar 100 de dolari, si multi au optat pentru modelul standard, in defavoarea celui mic.

Acest lucru poate parea destul de ciudat, pentru ca multi clienti isi doresc un telefon performant cu o forma mai prietenoasa, insa atunci cand acesta a fost oferit pe piata, vanzarile au lasat mult de dorit. Suntem curiosi ce poate face Apple pentru a face un iPhone 13 mini mai atractiv, inafara de a scadea pretul.