iPhone 13 Pro va avea ecrane de la Samsung si LG

/, IOS, iPhone/iPhone 13 Pro va avea ecrane de la Samsung si LG

Pare din ce in ce mai sigur faptul ca Apple vor folosi un ecran iPhone pe tehnologie LTPO doar pentru cele doua telefoane din gama Pro. Mai mult, publicatia DigiTimes afirma ca fabricantul nord-american ar avea deja contracte ferme atat cu Samsung, cat si cu LG pentru furnizarea aceastor displayuri.

Tehnologia LTPO este mai eficienta energetic decat cea curenta, LTPS, si aduce in plus posibilitatea ajustarii dinamice a ratei de refresh. Astfel, modele Pro de iPhone 13 ar putea avea rata de refresh variabila in functie de tipul de continut afisat pe ecran si ar putea introduce functia Always On. Pentru video si jocuri, rata de refresh ar creste la 120 Hz, in timp ce pentru afisarea continutului static, ea ar scadea la 60 Hz, sau chiar la 1 Hz, in cazul functiei Always On, folosita pentru ceas sau notificarile de pe ecran.

iPhone 13 si 13 mini ar urma sa fie asamblate cu ecrane LTPS fabricate de LG si BOE, fiind din ce in ce mai probabil din ca acestea sa aiba o rata de refresh fixata la 60 Hz. Producatorul chinez BOE este si el interesat de tehnologia LTPO, insa nu a reusit sa isi adapteze linia de fabricatie in timp util pentru a prinde un contract cu Apple, pregatindu-se insa pentru generatia de iPhone care urmeaza a fi lansata in 2022.

Se zvoneste ca pentru cea de-a 14-a versiune de iPhone, care urmeaza a fi lansata in 2022, Apple si-ar dori sa utilizeze doar ecrane LTPO, inclusiv pentru iPhone mini, ceea ce inseamna ca BOE si-ar putea gasi cu usurinta un loc pe lista furnizorilor Apple, inclusiv pentru telefoanele de top.

Lansarea seriei iPhone 13 este asteptata pentru luna septembrie a acestui an, asta daca industria de mobile nu se va confrunta iar cu sincope in productie sau aprovizionare. In caz contrar, am putea vedea noile telefoane anuntate abia in luna octombrie.