iPhone 9 ar putea veni acompaniat de versiunea 9 Plus

/, IOS, iPhone/iPhone 9 ar putea veni acompaniat de versiunea 9 Plus

Apple a anuntat in urma cu cateva zile ca va amana lansarea modelului iPhone 9, fara a oferi insa o data la care ar putea prezenta in mod oficial noul model. Situatia pandemiei in China a dus la intarzieri in dezvoltarea, fabricarea si testarea prototipurilor, dar si la o cerere dramatic de scazuta de telefoane noi, asa incat Apple a preferat sa joace o carte sigura din punct de vedere financiar.

Cu toate acestea, avem informatii ca in codul noului sistem de operare iOS14 s-ar regasi referiri la inca un model de iPhone, anume 9 Plus. Se zvonise si in trecut ca Apple ar urma sa adauge in line-up si o versiune Plus a lui iPhone 9, la fel, bazata pe iPhone 8 Plus.

In cazul in care zvonurile se vor dovedi adevarate, acest nou terminal Plus ar urma sa aiba un ecran iPhone IPS LCD de 5.5″ preluat de la modelul 8 Plus. Asta inseamna ca va pastra marginile din partile superioara si inferioara, butonul Home si tehnologia de securizare Touch ID.

La interior insa, el ar urma sa aiba un procesor A13 Bionic, intocmai ca modelele celei de-a 11-a generatii, si probabil, 3 GB de RAM. La fel, camerele ar urma sa fie preluate de pe modelul iPhone 11, una pentru 9 si doua pentru 9 Plus.

Acest model de iPhone ar urma sa il inlocuiasca pe cel din generatia a 8-a pe pozitia de cel mai ieftin telefon vandut de Apple, fiind cel mai probabil o optiune demna de luat in seama de cei care isi doresc un iPhone dar care nu sunt dispusi sa plateasca in jur de 1000 euro pe unul din modelele premium. Iar daca ne gandim la faptul ca iPhone XR a fost cel mai bine vandut telefon din lume in anul 2019, se pare ca iPhone 9 are sanse sa preia conducerea in aceste topuri.