iPhone ar putea avea acelasi sistem de eliminare a apei ca Apple Watch

/, IOS, iPhone/iPhone ar putea avea acelasi sistem de eliminare a apei ca Apple Watch

Incepand cu seria a doua a ceasului lor Watch, Apple au reusit sa il faca rezistent la apa, permitand utilizatorilor sa il poarte in siguranta si atunci cand inoata sau fac dus. Ceasul a fost echipat cu un sistem inovator de eliminare a apei ramasa in fantele difuzorului. Dupa ce era scos din apa, utilizatorul trebuia doar sa invarta de coronita circulara, iar ceasul emitea un sunet special gandit pentru a arunca picaturile de apa din respectiva fanta.

USPTO (US Patent and Trademark Office) a dat publicitatii un patent depus de Apple in 2019, care prevede ca un viitor model de iPhone ar putea adopta aceeasi tehnologie pentru a scapa de apa ramasa in fante difuzoarelor dupa imersie.

Potrivit lui Apple, cea mai mare problema nu este apa de la robinet, ci apa sarata. Desi difuzoarele sunt gandite sa reziste la apa, mineralele dizolvate in apa de mare au sanse sa ramana cristalizate in anumite portiuni ale unui iPhone, putand duce la scaderea dramatica calitatii sunetului difuzorului principal sau al celui de ureche. In cazuri extreme exista si sansa de a aparea si defectiuni mai serioase.

“Cand un dispozitiv portabil (iPhone) este expus apei de mare, sa zicem o partida de surfing in Santa Cruz, mineralele din apa de mare pot lasa un reziduu pe plasa acustica a difuzoarelor atunci cand apa se evapora. Diafragma difuzoarelor ar putea fi activata pentru a indeparta apa de pe respectivele plase inainte de a se evapora,” adauga Apple.

Nu avem inca informatii cand si-ar putea croi drum aceasta tehnologie spre telefoanele fabricate de Apple. Gigantul nord-american patenteaza sute de inventii si inovatii, dar doar o mica parte sunt transpuse in produse destinate consumului larg. Pentru moment, intrebarile cele mai importante legate de viitoare generatie de telefoane Apple raman in zona tipului de ecran iPhone cu care vor fi echipate, intrucat se pare ca ele nu vor primi la timp un controller de display de 120 Hz.