iPhone ar putea primi in curand functie Wireless PowerShare

/, IOS, iPhone/iPhone ar putea primi in curand functie Wireless PowerShare

Surse din lantul producatorilor de componente pentru iPhone sustin ca viitoarea generatie de iPhone ar putea fi echipata cu functie de incarcare wireless reversibila. Aceasta a fost introdusa odata cu terminalul Mate 20 Pro al lui Huawei si este deja disponibila in cea mai noua gama a lui Samsung, S10.

Numita generic Wireless PowerShare, aceasta functionalitate permite utilizatorilor sa incarce wireless un alt dispozitiv care suporta standardul de incarcare Qi, folosindu-se de curentul existent in bateria dispozitivului “donator”. Pentru moment, Apple nu ofera incarcare rapida wireless la pachet cu noile iPhone. Pentru aceasta, posesorii trebuie sa plateasca aproximativ 50$ pentru a achizitiona un incarcator de 18W si un cablu USB-C > Lightning.

Se zvoneste ca acest incarcator si un cablu de acest fel vor fi incluse in cutiile noii generatii de iPhone, asta insemnand ca Apple ar intentiona sa pastreze si pentru iPhone XI portul Lightning. Desigur, totul ar fi mai simplu daca gigantul din Cupertino ar trece pur si simplu la portul USB-C, dar urmeaza sa aflam despre intentiile nord-americanilor ceva mai incolo.

Dincolo de discutia legata de portul care va fi folosit pentru a 11-a generatie de iPhone, capabiliteatea Wireless PowerShare ar insemna un considerabil plus de confort pentru posesorii altor gadgeturi Apple, in speta Apple Watch si castile AirPods. Ceasul Apple ar putea fi incarcat wireless prin simpla apropiere de telefon, eliminand astfel nevoia de a cara incarcatorul lui dedicat.

Mai mult, se pare ca cea de-a doua generatie de casti AirPods ar urma sa vina intr-o carcasa care suporta ea insasi incarcare wireless, ceea ce ar face folosirea lor mult mai convenabila, atat in mediul urban, cat si in calatorii. Desigur, pentru ca Wireless PowerShare sa fie o functie cu adevarat utila, ar trebui ca Apple sa echipeze noile lor telefoane cu baterii mai generoase si in acelasi timp sa optimizeze chiar si mai mult necesarul de energie al dispozitivelor proprii.

Recunoscuti pentru eficienta energetica in ecosistemul propriu, Apple reusesc sa ofere gadgeturilor lor o durata de utilizare cu o singura incarcare comparabila cu cea a competitorilor, in ciuda bateriilor de capacitate mai redusa. Si desi mai nici unul din marii fabricanti de telefoane mobile nu mai au baterii care sa poata fi scoase si inlocuite de utilizatori, aceasta operatiune este usor de efectuat acum intr-un service GSM autorizat.