iPhone ar putea primi in curand un nou ecran

/, Blog, iPhone/iPhone ar putea primi in curand un nou ecran

Telefoanele fabricate de Apple s-ar putea schimba incepand chiar de anul acesta. AMS, unul dintre producatorii de piese pentru iPhone a declarat ca va fabrica o noua generatie de senzori care ar putea fi integrati in ecran, dedesubtul sticlei.

Este vorba despre senzorul RGB de lumina ambientala si cel infrarosu folosit pentru a opri ecranul cand utilizatorii duc telefonul la ureche. Din punct de vedere tehnologic, acesti noi senzori functioneaza identic cu cei deja existenti, insa noi algoritmi si o senzitivitate crescuta permit acum montarea lor inauntrul ecranului OLED fara a altera performanta lor. Tot AMS este si furnizorul de senzori pe care Apple ii foloseste pentru face ID, dar despre acesta inca nu avem noutati.

Inca nu avem stiri despre intentiile lui Apple referitoare la noua generatie de senzori, dar in cazul in care aceasta tehnologie va fi adoptata, am putea asista la o modificare a ecranelor cu care sunt echipate modele ce urmeaza lui iPhone X, XR, XS si XS Max. Opiniile expertilor sunt deocamdata impartite, unii considerand ca gigantul din Cupertino doar va micsora celebra crestatura din partea superioara a ecranului, fara a o elimina complet.

Alte voci spun ca Apple ar prefera sa mai astepte pana in 2020 in speranta ca toti senzorii din acea parte a ecranului vor fi upgradati pentru a putea opera corect din spatele sticlei. Odata ajunsi in acest punct, Apple ar putea dezvolta un ecran care sa acopere in intregime fata telefoanelor lor.

Asteptam ca telefoanele cu senzori inclusi in ecran sa se raspandeasca, pentru a desface unul si a vedea cat de dificile sunt procedurile de reparatie, chiar daca o simpla inlocuire sticla iPhone nu ar trebui sa ridice obstacole deosebite.