iPhone cu 5G si ecrane OLED in 2020

/, IOS, iPhone/iPhone cu 5G si ecrane OLED in 2020

Analistul Ming-Chi Kuo, un om ale carui “profetii” s-au implinit de-a lungul timpului in multe cazuri, afirma ca Apple ar pregati un nou tip de ecran iPhone pentru editia din 2020 a acestui terminal. Mai mult decat atat, Kuo indica si faptul ca gigantul nord-american ar urma sa treaca exclusiv la tehnologia OLED pentru telefoanele sale, inclusiv in ceea ce priveste terminalele entry-level.

Apple ar urma sa dezvolte si mai mult telefoanele sale mobile, introducand noi dimensiuni ale displayurilor, precum si conectvitate 5G. Astfel, incepand cu 2020, iPhone ar urma sa fie disponibil in trei versiuni, din care doua premium. Ele vor avea dimensiunile ecranelor de 5.4″ si respectiv 6.7″ pentru modelul Plus/Max, in timp ce succesorul lui iPhone XR ar primi un display de 6.1″. Acesta din urma ar fi oferit doar cu conectivitate 4G/LTE, dar din punctul de vedere al calitatii ecranului va fi pe aceeasi linie cu celelalte modele.

Se pare ca Apple a plecat urechea la cerintele repetate ale clientilor lor care isi doreau un telefon cu echipare premium dar cu un ecran mai mic. Spre deosebire de actualul iPhone XS, care are un display de 5.8″, urmasul lui din 2020 ar fi un telefon semnificativ mai compact si mai pe placul acestui tip de clienti Apple.

La polul opus, americanii ar adauga 0.2″ iPhone-ului de top, de la 6.5″ la 6.7″, ducandu-l serios inspre zona phableturilor. Sa nu uitam ca e plina piata de tablete de 7″, iar acest iPhone ar urma sa fie doar putin mai mic decat ele in ceea ce priveste ecranul, in principal din cauza marginilor infime ale displayului pe care e asteptat sa il aiba.

Cele doua terminale 5G, cel de 5.4″ si cel de 6.7″ ar utiliza modemuri Qualcomm, cel putin pana cand Apple isi dezvolta propriul modem 5G, si vor suporta tehnologiile sub-6GHz si mmWave. Modemul lui Apple este asteptat de optimisti cel mai devreme undeva in 2022, insa.