iPhone cu modem 5G Huawei?

/, IOS, iPhone/iPhone cu modem 5G Huawei?

Desi sunt recunoscuti pentru lipsa de interes in a impartasi propriile tehnologii cu alti fabricanti de telefoane mobile, Huawei au facut un prim pas in aceasta directie, afirmand ca ar fi dispusi sa vanda modemul lor 5G Balong 5000, dar doar unei singure companii. Este, intrucatva asteptat, ca aceasta companie sa fie Apple, iar Huawei au motive foarte intemeiate pentru aceasta alegere.

Una la mana, Apple trec printr-un moment delicat, in care se vad pe o pozitie inferioara din punct de vedere tehnologic, intrucat furnizorul lor de modemuri, Intel, este foarte in urma cu dezvolatrea unui cip 5G. Mai mult, perspectivele indica faptul ca Intel ar putea, cu eforturi foarte mari, sa fie in stare sa ofere un modem 5G abia undeva in primavara lui 2020, dar nu poate garanta ca el va fi functional si gata de productie masiva la timp pentru introducerea lui in versiunile din 2020 ale telefoanelor iPhone.

Stim ca Apple a detasat intre 1000 si 1200 de ingineri si programatori pentru a lucra la propriul modem 5G in San Diego, insa reusita acestui demers este inca un lucru incert.

Pe de alta parte, Huawei spera ca daca Apple va fi de acord sa foloseasca modemurile Balong 5000 pentru iPhone, ei ar putea interveni pe langa guvernul USA pentru a limita restrictiile impuse producatorului chinez pe piata nord-americana. Huawei au declarat ca sunt deschisi catre efectuarea oricaror teste va crede guvernul american ca trebuie sa le faca pentru a se asigura ca modemurile producatorului chinez ruleaza in parametrii optimi de securitate a datelor.

Nu avem inca o pozitie oficiala a lui Apple, iar aceasta se pare ca depinde de mai multi factori inafara de cel comercial, fiind in joc si un aspect politic. Este posibil ca Apple sa nu se grabeasca sa accepte oferta lui Huawei, asteptand sa vada cum decurge dezvoltarea propriului modem 5G.

Cei mai multi experti din industri cred ca abia in 2020 vor avea parte atat de schimbari semnificative in tehnologia Apple, cat si de un nou tip de ecran iPhone, si poate, baterii sensibil mai performante.