iPhone cu USB-C anul acesta?

/, IOS, iPhone/iPhone cu USB-C anul acesta?

Cele mai multe zvonuri dau drept certa prezenta conectorului Lightning in editia de acest an al telefoanelor fabricate de Apple, dar o recenta postare de pe Twitter pare sa arunce in aer aceste presupuneri. Potrivit unei fotografii publicate pe amintita retea sociala, am putea vedea conectorul USB-C introdus inca din acest an pe iPhone.

Fotografia care a facut valuri infatiseaza un ecran de iPhone pe care putem distinge fara nici un dubiu indicatii privitoare la conectarea lui la un laptop Apple, iar in partea de sus vedem ca este vorba de operatiunea de restore. Pe modelele de iPhone de pana cum, acest ecran infatisa un conector Lightning, usor de recunoscut datorita formei sale specifice si icon-ul de iTunes.

Profilul conectorului postat pe Twitter e diferit de ce am vazut pana acum si seamana foarte mult cu o mufa USB-C. In plus, e stiut ca Apple nu folosesc hardware considerat ca fiind vechi in reclamele lor sau in “iconografia” companiei, deci putem presupune ca imaginea laptopului de pe acest ecran de iPhone este cea a unui calculator “contemporan”. Ori, toate laptopurile actuale nu au decat porturi USB-C. Porturile USB-A sunt din ce in ce mai rare pe noile calculatoare Apple, fie ele laptopuri sau desktopuri.

In plus, nici unul din ele nu a avut vreodata conectivitate Lightning cu un port special. Desigur, ne putem gandi la faptul ca inca exista cabluri cu un conector Lightning si unul USB-C, iar Apple face bani frumosi prin licentierea de hardware Lightning tertilor care produc accesorii.

Din punctul nostru de vedere, consideram ca nu e intru totul deplasat sa credem ca Apple ar putea inzestra telefoanele din gama superioara cu USB-C, adica iPhone XI si XI Max. Acest nou standard ar permite si curent de incarcare mai mare, stiut fiind faptul ca exista deja cabluri USB-C care suporta pana la 100 W.

Desigur, nu putem exclude posibilitatea ca Apple sa fi schimbat doar elementele de grafica de pe iPhone, odata cu renuntarea la iTunes, de unde si prezenta unui laptop in locul iconului traditionalei aplicatii, . Asta ar insemna ca mai avem de asteptat inca un an pana la introducerea la scara larga a lui USB-C pe telefoanele gigantului din Cupertino.

La final, va recomandam sa folositi doar cabluri certificate de catre Apple, pentru a evita defectiunile si accidentele, precum si un drum la un service iPhone care se poate dovedi costisitor.