iPhone-ul ieftin nu va avea 3D Touch?

/, IOS, iPhone/iPhone-ul ieftin nu va avea 3D Touch?

Ming-Chi Kuo, analist la KGI Securities crede ca unul din noile iPhone pe care Apple planuieste sa le lanseze in acest an nu va mai beneficia de tehnologia 3D Touch. Ar fi aparent vorba despre modelul cu diagonala de 6.1”, care va fi si singurul dotat cu ecran LCD, celelalte doua, de 5.8” si 6.5” urmand a avea ecrane OLED.

Kuo considera ca pretul final de vanzare al telefonului este cel care ar dicta o asemenea decizie. El adauga ca Apple ar intentiona sa foloseasca doar ecrane OLED in viitor, si ca functia 3D Touch ar putea disparea in cativa ani.

Desi aceasta functie este foarte bine integrata atat in iOS cat si in felul de a utiliza un iPhone inca de acum 4 generatii, ea ar putea fi inlocuita in viitorul nu foarte indepartat, crede Kuo. Noile ecrane iPhone ar putea beneficia de ceea ce Apple numeste Cover Glass Sensor (CGS), o tehnologie care muta modulul tactil din interiorul ecranului (in-cell) la suprafata sticlei. Un asemenea ecran CGS ar fi mai usor si mai rezistent, afirma specialistii.

Totusi, Kuo estimeaza ca, cel putin in cazul iPhone-ului de 6.1”, ecranul va costa putin mai mult (de la 23 dolari la 26), si, pentru a mentine pretul la un nivel competitiv, Apple are in plan sa elimine functia 3D Touch.

Tot el adauga insa, ca gigantul din Cupertino are ganduri marete, si ar pregati implementarea navigarii prin gesturi fara a fi nevoie ca utilizatorul sa atinga ecranul. Aceasta noua paradigma de interactiune cu telefonul ar urma sa fie succesorul lui 3D Touch.

Kuo estimeaza ca iPhone-ul de 6.1” cu ecran LCD ar putea reprezenta intre 65 si 75 la suta din vanzarile de telefoane Apple noi dupa lansare, datorita pretului mai atractiv si al unei similaritati destul de bune cu celalalte modele mai scumpe, atat in ceea ce priveste aspectul ecranului, cat si functiile importante, precum Face ID.

Indiferent de cum va evolua tehnologia display-urilor Apple, service-urile specializate vor putea oferi inca multa vreme o inlocuire de ecran iPhone care sa va readuca telefonul pe linia de plutire dupa cate vreun accident.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.