iPhone vechi primesc un update pentru GPS

/, IOS, iPhone/iPhone vechi primesc un update pentru GPS

Chiar daca iPhone-urile vechi nu mai sunt compatibile cu cea mai noua versiune de iOS, Apple mai pregateste un update pentru ele. El are rolul de a preintampina functionarea defectuoasa a modulului GPS si daca aveti intentia de a le pastra dupa luna noiembrie a acestui an, un update de software este imperativ.

Problema este generata de modul de stocare in memoria interna a datei curente. Numarul saptamanii in an este stocat folosind zece biti, iar o data la aproximativ 20 de ani, acest numar revine la zero.

Acest fapt va face ca telefoanele afectate sa isi reseteze calendarul la anul care tocmai a trecut. Iar cum sistemul GPS folosit in iPhone ia in calcul data si ora pentru determinarea precisa al pozitiei pe glob, este lesne de inteles ca erorile nu se vor lasa asteptate. Mai mult, alte servicii care se bazeaza pe data si ora ar putea fi afectate, precum ar fi sincronizarea cu iCloud sau mailurile.

In consecinta, Apple va pregati si distribui o serie de update-uri care vor corespunde celei mai noi versiuni de sistem de operare care ruleaza pe dispozitivele lor mai vechi, sfatuind posesorii sa o aplice pana in data de 3 noiembrie 2019.

Acest update se adreseaza atat telefoanelor Apple cat si tabletelor mai vechi care au modul GSM. Pentru iPhone 4S, iPad mini 1, iPad 2 si iPad 3, update-ul va avea numarul 9.3.6. Pentru iPhone 5 si iPad 4, el va avea numarul 10.3.4. iPod si iPad-urile fara modul GSM nu sunt afectate, adauga Apple, alaturi de cele mai noi decat cele specificate.

Poate ca ar fi momentul sa va luati un telefon Apple nou, care sa beneficieze de cele mai recente sisteme de operare. Desigur, exista si posibilitatea de continua sa il folositi pe cel vechi, mai ales daca e intr-o satre buna si nu necesita reparatii ample, cum ar fi o inlocuire sticla ecran iPhone.