iPhone X e cel mai bine vandut telefon in trimestrul 1 2018

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/iPhone X e cel mai bine vandut telefon in trimestrul 1 2018

Nu doar o data am auzit pomenindu-se despre iPhone X ca este un esec din punct de vedere comercial, si ca pretul lui, care incepe de la 999$, este exact elementul care va duce la pierderi masive pentru Apple. Ei bine, au aparut deja primele cifre legate de vanzarile de telefoane mobile in primul trimestru al anului curent, iar iPhone X conduce detasat, atat la nivelul de unitati vandute, cat si de incasari. Surpriza? Poate pentru unii…

Potrivit Strategy Analytics, preluati de Business Wire, iPhone X este cel mai bine vadut smartphone din lume in primul trimestru al lui 2018, adunand de unul singur o cota de piata de 4.6%. Avand in vedere ca la nivel mondial s-au estimat vanzari numarand in jur de 345.4 milioane de telefane mobile, o matematica elementara ne indica faptul ca Apple a vantut aproape 16 milioane de iPhone X.

Tot gigantului din Cupertino ii revine si locul doi in topul realizat de Strategy Analytics, loc ocupat de iPhone 8. Cu aproximativ 12.5 milioane de unitati vandute, iPhone 8 detine o cota de piata de 3.6 procente, urmat de fratele lui mai mare, iPhone 8 Plus, cu 8.3 milioane de unitati vandute si o cota de piata de 2.4%.

Statistica aceasta ne mai indica inca un adevar interesant, legat de iPhone 7. De la 21.5 milioane unitati vandute in primul trimestru al anului trecut, Q1 2018 vine cu doar 5.6 milioane, o scadere in cota de piata de la 6.1% la 1.6%.

Marele rival al lui iPhone X, Samsung Galaxy S9 Plus se situeaza abia pe locul 6 in topul Strategy Analytics, cu 5.3 milioane de telefoane vandute in Q1 2018, si o cota de piata de doar 1.5%. S9 Plus este depasit in vanzari de Xiomi Redmi 5A, care, cu 5.4 milioane de unitati vandute in primele trei luni ale anului, se bucura de o cota de 1.6%.

Venind vorba despre flagshipul Samsung, trebuie sa mentionam un fapt foarte important, anume ca livrarile au inceput abia catre finalul perioadei analizate. Prin urmare, am putea spune mai degraba ca noul Samsung a avut parte de un debut excelent, si ne putem astepta la o imbunatatire dramatica a cifrelor pe masura ce inaintam in an.

Fie ca sunteti fani Apple ori Samsung, puteti avea in permanenta telefoanele indragite in stare exceptionala, chiar si dupa mici accidente, solicitand atelierelor specializate o inlocuire de ecran iPhone X sau o inlocuire de ecran S9.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.