iPhone XR este lider de piata in primul semestru 2019

/, IOS, iPhone/iPhone XR este lider de piata in primul semestru 2019

Desi ar putea parea putin bizar, iPhone XR este cel mai bine vandut smartphone din lume in prima jumatate a acestui an. Raportul realizat de IHS Markit, preluat de CNet, indica faptul ca Apple a vandut 26.9 milioane de iPhone XR in primele sase luni ale lui 2019. Primul trimestru a inregistrat 13.6 milioane de unitati vandute, cu o usoara scadere de “numai” 13.3 milioane in al doilea trimestru al anului.

In termeni de volum absolut de vanzari, putem spune ca iPhone XR a distrus competitia, indiferent de ce nivel de pret am lua in calcul. Urmatoarele telefoane in acest clasament sunt terminale din gama entry-level sau mid-range, si ambele sunt fabricate de marele rival al lui Apple, Samsung.

Pe locul doi, cu 13.4 milioane de unitati vandute in primul semestru al lui 2019 sta Samsung Galaxy A10, unul din cele mai ieftine smartphone-uri ale koreenilor, urmat de Galaxy A50, cu 12 milioane de unitati.

Rezultatele acestui studiu nu ar trebui sa surprinda pe nimeni. iPhone este un telefon foarte dorit de milioane de utilizatori, dar preturile premium pe care le practica Apple il fac destul de greu accesibil in multe zone. Cupertino au mizat pe specificatiile mai modeste ale lui XR, cum ar fi un ecran iPhone LCD cu rezolutie sub standardul FullHD in loc de displayul de top prezent in XS sau XS Max, care le-au permis sa coboare pretul suficient ca sa faca acest terminal foarte atractiv.

Cat despre telefoanele premium ale lui Apple, ele sunt departe de punctul in care ar putea rivaliza cu XR. Cel mai aproape este iPhone 8, cu 10.3 milioane de bucati vandute, urmat de XS Max, cu 9.5 milioane. De remarcat ca nici unul din flagshipurile lui Samsung nu au intrat in top 10.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.