LG fabrica exclusiv ecranele de iPhone de 6.1”

/, IOS, iPhone/LG fabrica exclusiv ecranele de iPhone de 6.1”

A devenit oficial faptul ca firma coreeana LG va fabrica ecranele unuia din modelele de iPhone pe care Apple le lanseaza in scurt timp. Ba mai mult, LG vor fi singurii care vor livra ecranele pentru modelul cel mai ieftin de iPhone, cel care va avea un display de 6.1” LCD, in loc de tehnologia OLED care va echipa celelalte doua versiuni.

Pentru inceput LG nu va fi in stare sa livreze decat un numar limitat de displayuri. Apple a investit masiv in producatorul coreean intocmai pentru a-l ajuta sa isi puna la punct linia de fabricare a noilor ecrane. Cu toate acestea, LG nu va putea oferi in prima instanta intreagul necesar de ecrane LCD, urmand insa a-si creste apoi semnificativ capacitatile de productie.

Surse din presa coreeana indica faptul ca Apple i-a incredintat lui LG intreaga productie de ecrane LCD pentru iPhone-ul cel mai ieftin, confirmand asadar zvonurile potrivit carora Cupertino intentiona sa puna capat dominatiei aproape monopoliste a lui Samsung in lantul celor care fac componente de iPhone.

Cu estimari de vanzari care se invart in jurul sumei de 20 milioane de unitati in acest an, Apple spera iPhone-ul cel mai ieftin sa fie un succes masiv. Totusi LG nu raman doar la fabricarea LCD-urilor, ei avand deja intentia de a livra catre Apple si 3-4 milioane de ecrane OLED pentru cel putin unul din telefoanele a caror lansare e asteptata pentru luna septembrie. Se presupune ca LG sa poata ajunge la o productie de 10 milioane de ecrane OLED in 2019, cu perspective si mai bune de a cuceri cat mai mult din piata dominata momentan de catre Samsung.

Desigur, aceste sume sunt inca infime daca le raportam la cele aproximativ 200 milioane de telefoane pe care le vinde Apple in fiecare an, dar ce e important e faptul ca aceasta concurenta va duce cel mai probabil la scaderi de costuri ce s-ar putea reflecta in preturi usor mai mici la raft.

Ramase fara butonul de Home, displayurile viitoarelor telefoane Apple vor fi destul de usor de reparat, cel putin asta estimeaza specialistii. Asadar, in cazul unui accident, nu trebuie sa va fie teama sa apelati la un service specializat GSM cerand o inlocuire ecran iPhone.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.