LG va fabrica ecranul lui iPhone X Plus

/, IOS, iPhone/LG va fabrica ecranul lui iPhone X Plus

Surse din industrie care pretind ca sunt familiare cu dezvoltarea noilor iPhone, afirma ca ecranul celui mai mare telefon produs vreodata de Apple, iPhone X Plus, va fi in cele din urma fabricat de catre LG. Stim deja ca Apple a pus capat monopolului lui Samsung asupra ecranelor de iPhone, adaugandu-i pe LG Display pe lista furnizorilor oficiali de piese.

Intrucat LG sunt inca departe de a fi capabili sa furnizeze display-uri in ritmul in care are nevoie Apple, se pare ca ei vor incepe colaborarea cu gigantul american cu unul din modelele care se asteapta a fi vandute in cantitati mai mici in perioada imediat urmatoare lansarii.

Din informatiile aparute pana in acest moment, LG ar putea livra intre 2 si 4 milioane de ecrane OLED pentru iPhone, iar asta inseamna undeva in jurul a 20% din cate terminale estimeaza Apple ca va vinde anul acesta, in ansamblu.

Inca nu stim cu exactitate ce procentaj va ocupa iPhone X Plus in productia lui Apple. Ceea ce putem spune fara teama de a gresi este ca daca cererea va fi mai mare decat oferta, se vor gasi suficienti clienti care sa fie dispusi sa astepte sa le fie livrate telefoanele comandate in avans.

Apple a investit deja 2.7 miliarde de dolari in LG Display pentru a pregati productia noilor ecrane OLED, iar coreenii sunt in plin proces de a-si mari capacitatile industriale care ii vor deservi pe Apple. Cupertino urmareste sa isi scada cheltuielile legate de displayurile de iPhone si deja a facut o solicitare catre Samsung privind o micsorare de 9% a preturilor.

Acum ca intra si LG in joc iar Samsung pierde „monopolul,” ne putem astepta ca preturile componentelor de iPhone sa scada usor, dar fara a putea prezice daca acest lucru va duce la o scadere semnificativa a pretului telefoanelor. Vom vedea cum evolueaza piata atunci cand LG Display va ajunge la o capacitate de productie mai semnificativa, asa cum planuiesc.

Pana atunci insa, stim ca ecranele raman in esenta neschimbate, iar acest lucru face ca o reparatie mai ampla, precum cea de inlocuire ecran iPhone, sa fie usor de facut si relativ ieftina.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.