Macar doua iPhone 13 vor avea ecrane LTPO Amoled

/, IOS, iPhone/Macar doua iPhone 13 vor avea ecrane LTPO Amoled

nainte de inceperea productiei celei de-a 12-a generatii de telefoane, Apple au avut de ales intre a le echipa cu tehnologie 5G sau a le dota cu un nou tip de ecran iPhone, in cele din urma alegand prima varianta.

Decizia a fost ajutata de doi factori semnificativi. Primul a fost faptul ca producatorii concurenti puneau deja in vanzare un numar mare de terminale compatibile 5G, in timp ce al doilea, si mai presant, era legat de imposibilitatea de a obtine suficiente componente necesare controlului unui display de 120 Hz.

Pentru noua generatie de iPhone insa, lucrurile se pare ca stau altfel. Potrivit publicatiei koreene The Elec, care ii citeaza pe UBI Research, Samsung ar fi in plin proces de retehnologizare a unei linii de productie care va fabrica noile displayuri pentru iPhone 13. Potrivit acestor surse, linia A3 a lui Samsung Display, care pana acum produsese ecrane de tip LTPS pentru Apple, este in prezent modificata pentru fabricarea de panouri LTPO.

Acest tip de ecran a fost folosit deja in Apple Watch, si el permite atat un control precis al ratei de refresh, cat si un consum redus de energie. Dezavantajul este ca tehnologia LTPO este mai complexa, iar ecranele de acest tip sunt mai greu de produs.

UBI Research spune ca daca Samsung putea fabrica in jur de 105000 de ecrane iPhone LTPS pe luna, acest numar va scadea la aproximativ 70000 pentru cele LTPO. Finalizarea modificarilor liniei de productie ar trebui sa aiba loc in prima jumatate a acestui an, adauga sursele mentionate.

Analistul Ming-Chi Kuo spune ca doar variantele Pro ale noii generatii de iPhone ar beneficia de noile ecrane, in timp ce modelul de baza si 13 mini ar urma sa pastreze displayurile existente. Kuo adauga si ca este destul de posibil ca Apple sa renunte la crestatura in favoarea unei perforatii.

Cum gigantul din Cupertino nu a dezvaluit inca nici un detaliu legat de viitoarele iPhone, va trebui sa mai asteptam macar vreo 2-3 luni pana cand vor incepe sa apara vesti oficale legate de noile telefoane asteptate a se lansa in aceasta toamna.