Noi detalii despre Huawei Mate 30 lite

/, Blog, Huawei/Noi detalii despre Huawei Mate 30 lite

Stim ca Huawei planuieste sa lanseze noi flagshipuri in acest an, dar cele mai apropiate anunturi sunt legate de niste telefoane din gama medie. In speta este vorba despre versiunea Lite a lui Mate 30. Media chineza denumeste acest nou model Maimang 8, iar daca privim in trecut, vedem ca acelasi nume de cod, insa cu sufixul 7, a fost folosit pentru Mate 20 lite. Asadar avem toate motivele sa credem ca Mate 30 lite este terminalul care va fi anuntat zilele acestea.

Mate 30 lite este asteptat cu un ecran Huawei de 6.21″ cu o crestatura rotunda in partea de sus, pozitionata central si care lasa loc unei singure camere de selfie. Deocamdata nu avem informatii despre ce tip de senzor va fi utilizat pentru aceasta camera, inse e de asteptat ca el sa fie unul intre 12 si 24 MP.

Pe partea din spate, Huawei mate 30 lite va avea un ansamblu format din trei camere. Ele ar urma sa fie una de 24 MP pentru camera wide, una de 16 MP pentru cea ultra-wide, ajutate de un senzor de 2 MP pentru adancimea de camp. Tot aici este locat si scannerul de amprenta.

Huawei vor folosi un procesor Kirin 710 ajutat de 6 GB de RAM, iar la capitolul stocare va fi disponibila doar o versiune de 128 GB, fara a fi mentionat pentru moment daca acest telefon va avea si optiunea de extensie prin intermediul unui slot MicroSD. Unele voci din industrie au semnalat ca Mate 30 lite pare a se asemana foarte mult cu Huawei P smart+, dar caruia i-a fost upgradata stocarea on-board.

Mai vedem ca acest terminal retine inca mufa jack de 3.5 mm. Nici o veste inca despre acumulator sau incarcare rapida, dar cum Mate 30 lite pare sa aiba conector microUSB, aceasta din urma ar putea lipsi. Urmeaza mai multe detalii in zilele care vin, cand Huawei va face publice specificatiile complete.