Noi detalii despre viitorul Huawei Mate X2

/, Blog, Huawei/Noi detalii despre viitorul Huawei Mate X2

Avem vesti noi despre viitorul Huawei Mate X2, venite din partea aceluiasi Ross Young, CEO al Display Supply Chain Consultants. Desi terminalul este asteptat abia la inceputul lui 2021, se pare ca Young are cateva surse de incredere care i-au furnizat cateva informatii in plus despre acest telefon.

Prima se refera la o posibila data de lansare. Young estimeaza ca Huawei ar putea folosi Mobile World Congress in februarie 2021 la Barcelona ca rampa de lansare a lui Mate X2. Tot la MWC au fost anuntate si predecesoarele cu ecran flexibil, Mate X si Mate Xs, asa ca Young are motive sa creada ca si noua versiune va urmari acelasi calendar.

Desi Huawei a anuntat ca productia seriei de procesoare Kirin va fi oprita pana la finalul anului, sursa mentioneaza ca este de asteptat ca Mate X2 sa aiba unul din familia 1000, poate modelul 1020 ori unul superior care sa includa cateva imbunatatiri ale acelei versiuni. Acest nou terminal ar putea avea versiunea de baza cu 6 GB de RAM si 128 GB de stocare, dar nu sunt excluse si optiuni de 12/256 GB sau 16/512 GB, in timp ce expansiunea prin intermediul unui card de memorie pare sa fie data uitarii.

Pe partea de interfata, ne asteptam ca Mate X2 sa fie livrat cu Android 11 si EMUI 11, adaptate la amplul ecran Huawei de 8.03″ care se pliaza la interior, ajutat de unul exterior de 4.5″. Camerele ar putea fi una de 40 MP principala, alaturi de una ultrawide de 40 MP, un senzor de adancime de 5 MP si unul de 12 MP telephoto cu zoom optic 3x. La capitolul camere de selfie, Young crede ca vom beneficia de o combinatie de senzori de 16 si 32 MP, fara a preciza insa care ar fi cel mai probabil scenariu.

Acumulatorul va avea probabil 6000 mAh cu incarcare rapida de 65W, iar telefonul va fi, bineinteles, compatibil 5G. Tot legat de display, se pare ca Mate X2 ar putea utiliza componente Samsung si BOE, devenind astfel, primul telefon flexibil non-Samsung care sa aiba un ecran fabricat de gigantul koreean. Ramane de vazut ce planuri au Huawei pe partea de software, caci scenariul cel mai probabil exclude utilizarea Google Mobile Services.