Noi dispozitive flexibile de la Samsung?

/, Blog, Samsung/Noi dispozitive flexibile de la Samsung?

S-ar putea sa avem de-a face cu o invazie de dispozitive cu ecran flexibil in urmatorii ani, cel putin asa sustin cele mai noi zvonuri din tabara Samsung. Asta in ciuda faptului ca primele telefoane Galaxy Fold care au ajuns in mainile presei pentru recenzie au fost rechemate in fabrica dupa ce in cateva cazuri, ecranele s-au defectat dupa doar doua zile, in cele mai diverse moduri.

In unele cazuri, folia speciala instalata de Samsung nu era corect lipita de ecran si asta i-a facut pe utilizatori sa incerce sa o dezlipeasca, crezand ca e o folie obisnuita de protectie cum sunt cele care sunt puse pe telefonele noi. Ecranele au incetat sa mai functioneze dupa scoaterea acestui film protector, iar producatorul koreean s-a vazut nevoit sa emita un comunicat de presa care sa ii avertizeze pe posesorii de Galaxy Fold asupra faptului ca acea folie este parte integranta a unui ecran Samsung, si ca nu trebuie in nici un caz indepartata.

Alti utilizatori au observat mici crapaturi sau umflaturi in zona de flexare, ca dupa doar cateva zile, ecranele sa inceapa sa functioneze anormal. Desi multe din terminalele Galaxy Fold nu s-au confruntat cu nici un fel de problema, Samsung se pare ca a rechemat intregul lot pentru a fi supus unor investigatii amanuntite.

Koreenii ar avea planuri mari cu acesta tehnologie, vehiculandu-se faptul ca ar putea crea doua noi serii de dispozitive mobile. Ele ar putea avea rol de tableta, daca e sa ne luam dupa diagonalele despre care se vorbeste. Viitoarea serie G ar urma sa aiba un ecran de 8″ in formatul desfacut, in timp ce o noua serie S ar putea ajunge la 13″, mai mult decat ce ofera in prezent cel mai mare Apple iPad Pro.

Ramane de vazut care va fi soarta acestui tip de ecran dupa ce Samsung termina de analizat telefoanele Galaxy Fold care au avut probleme. Asistam oare la nasterea unui nou trend in materie de mobile, sau e doar o etapa trecatoare, care pregateste ceva si mai spectaculos?