Noii senzori Face ID ai lui Apple sunt de doua ori mai mici

/, IOS, iPhone/Noii senzori Face ID ai lui Apple sunt de doua ori mai mici

Cel mai recent raport din tabara lui Apple indica faptul ca gigantul nord-american ar urma sa foloseasca o noua generatie de senzori pentru modulul Face ID. Recent au aparut in presa fotografii despre care se spusese ca ar infatisa sticla noului ecran iPhone si in care se putea observa usor dimensiunea redusa a crestaturii.

Mai mult, se vedea ca Apple mutasera difuzorul din zona mediana a acelui areal in partea superioara, lipindu-l de sasiul metalic al telefonului. Se pare ca rearanjarea aceasta a fost secondata de aparitia in peisaj a unor cipuri VCSEL cu pana la 50% mai mici decat cele existente si care le-au permis celor de la Apple sa micsoreze cu totul crestatura.

Acelasi modul pentru Face ID ar urma sa fie utilizat si in noua generatie de iPad Pro, nu doar in viitoarele iPhone 13. La fel, aceste dispozitive ar urma sa primeasca si noi displayuri pe tehnologie LTPO AMOLED, capabile a afisa continut dinamic la o rata de refresh de pana la 120 Hz.

Alaturi de noile ecrane si noii senzori 3D, viitoarele dispozitive Apple sunt asteptate si cu noul procesor A15 Bionic, dar si cu camere imbunatatite. Urmatoarele iPhone Pro Max ar putea primi si o camera ultrawide capabila de a capta imagini mult mai bune in conditii de luminozitate scazuta.

La fel, imbunatatirile software care ar urma sa fie introduse la capitolul foto-video ar urma sa faca viitoarea generatie de iPhone si mai competitiva. Ramane doar de vazut daca Apple vor putea tine preturile sub control, cu atat mai mult cu cat si concurenta, in speta Samsung, pregateste oferte atractive pentru lansarea din august.