Noile iPhone au incarcare wireless mai buna?

/, IOS, iPhone/Noile iPhone au incarcare wireless mai buna?

Cele mai recente zvonuri din industria de telefoane mobile indica faptul ca noile iPhone pe care Apple urmeaza sa le introduca in scurt timp ar putea fi echipate cu un sistem de incarcare wireless mai performant.

De notat e ca incarcarea nu va fi neaparat mai rapida, ci mai eficienta din punct de vedere energetic. Potrivit The China Times, surse aflate in lantul furnizorilor de componente pentru noile iPhone afirma ca Apple ar urma sa utilizeze un nou element de transfer al energiei pentru incarcarea fara fir. Astfel, noua generatie de iPhone ar urma sa nu mai foloseasca tehnologia FPC (flexible printed circuit), inlocuind-o cu o bobina plata realizata din cupru.

Spre desosebire de tehnologia FPC, elementul din cupru are un randament mai bun, oferind un curent mai mare, ceea ce va duce la o incarcare ceva mai rapida. Desi bobina de cupru va avea dimensiuni usor mai mari decat ale celei printate, dar acest lucru nu ar urma sa afecteze sesizabil arhitectura noilor iPhone.

Marile avantaje sunt insa oferite de aceasta bobina de cupru constau in temperatura de lucru mai joasa si in curentul mai mare pe care il genereaza. Asta inseamna ca un iPhone dotat cu incarcare wireless cu bobina din fir de cupru va emana mai putina caldura, iar acest lucru ajuta atat la performante mai bune ale bateriei cat si ale terminalului. In acelasi timp, o incarcare wireless va consuma mai putin curent decat utilizeaza acum actualele iPhone, iar acest lucru va putea fi remarcat in special cand se vor utiliza powerbank-uri wireless.

Incarcarea wireless este inca in urma fata de alte standarde precum Quick Charge sau USB Ppower Delivery, insa ea vine cu posibilitatea de a ne putea dispensa de cabluri, ceea ce in anumite situatii reprezinta un real avantaj. Desi vor mai trece macar cativa ani pana cand wireless charging va putea rivaliza cu cele mentionate, nu trebuie sa scapam din vedere ca din ce in ce mai multe tehnologii fara fir isi fac loc in gadgeturile pe care le utilizam zi de zi.

Acum ca nu mai este mult pana cand Apple va anunta noile telefoane, poate e cazul sa faceti o inlocuire ecran iPhone pentru a-l putea vinde cu un pret mai bun in vederea cumpararii unuia din noua generatie.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.