Note 10+ 5G – reparabilitate 3 din 10

/, Blog, Samsung/Note 10+ 5G – reparabilitate 3 din 10

Faptul ca telefoanele mobile moderne sunt din ce in ce mai greu de reparat nu este nicidecum o noutate. iFixit a desfacut recent un Samsung Galaxy Note 10+ 5G pentru a vedea cat de usor de reparat este, dar rezultatul muncii lor e unul care i-ar putea intrista pe posesori. Note 10+ 5G a obtinut un scor de doar 3 puncte din 10, ceea ce inseamna ca este foarte dificil de reparat.

Asteptam cu nerabdare ca iFixit sa desfaca si restul terminalelor din seria Note 10 pentru a vedea daca scorul va suferi o imbunatatire. Modemul 5G produce mai multa caldura decat cel LTE, asa ca am putea vedea cateva diferente in ceea ce priveste sistemul de racire. Totusi nu aceasta reprezinta cea mai mare piedica in repararea unui Note 10…

In primul rand, acest telefon este construit ca un sandwich de panouri de sticla, ceea ce il face destul de delicat cand vine vorba de desfacut. Acumulatorul este lipit de sasiu cu un adeziv foarte puternic si care necesita mare grija daca doriti sa il desprindeti. Mai mult, cablurile displayului sunt si ele in drum, ceea ce face operatiunea una si mai dificila.

Cand vine vorba de o inlocuire ecran Samsung pentru Note 10+ 5G, si ea este o operatiune grea, iar asta in special din cauza faptului ca telefonul va trebui desfacut complet. Scannerul ultrasonic de amprenta este integrat in ecran incepand de le a 10-a generatie a lui S, iar displayul nu va mai putea primi doar o noua sticla, fiind necesara inlocuirea lui integrala.

Singura nota pozitiva este data de faptul ca Samsung a folosit acelasi tip de suruburi, fiind de ajuns o singura surubelnita pentru lucrul la Note 10+ 5G, spre deosebire de rivalul Apple iPhone, care foloseste mai multe dimensiuni si tipuri de suruburi.

In final, nu putem decat sa va recomandam sa aveti cat mai mare grija de telefonul dumneavoastra, caci un ecran sau chiar un capac spate spart vor presupune ore bune de munca migaloasa si niste costuri nu chiar neglijabile.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.