Note 10 nu mai suporta Gear VR

/, Blog, Samsung/Note 10 nu mai suporta Gear VR

Realitatea augmentata (AR) a fost in ultima vreme unul din sectoarele in care Samsung a marsat puternic, dar se pare ca acest lucru s-a petrecut in detrimentul gadgeturilor de VR (realitate virtuala). Dupa introducerea noii familii Galaxy Note 10, s-a remarcat faptul ca aceste telefoane nu mai sunt compatibile cu Gear VR, headsetul producatorului koreean.

Gear VR a fost introdus in 2015, fiind compatibil cu S6 si Note 5, si a tot fost imbunatatit pentru a tine pasul cu noile telefoane pe care Samsung le lansase de atunci incoace. Cea mai recenta versiune fusese lansata in 2017, odata cu Galaxy S8, dar noutatile au incetat tot atunci, se pare.

Acea versiune de Gear VR era compatibila si cu S10 si versiunea lui mai noua, S10 5G, prin intermediul unui adaptor. Se spera ca Note 10 va putea fi folosit cu Gear VR in cazul in care Samsung se decid sa fabrice si sa vanda un adaptor pentru acest terminal. Totusi, in mod ciudat, Samsung nu a pomenit nimic despre un asemenea adaptor in timpul lansarii lui Note 10 de ieri.

Unele voci cred ca producatorul koreean nu va abandona Gear VR, dar ca va mai trebui sa asteptam pana cand acest device va fi updatat in conformitate cu specificatiile celui mai nou ecran Samsung, si pregatit chiar pentru cele viitoare.

Pentru moment capabilitatile in domeniul AR ale lui Note 10 au fost extinse si prin intermediul stylusului S Pen. Acest stylus poate fi acum folosit pentru schite in realitatea augmentata, adaugand o noua dimensiune functionalitatii sale si permitand creatorilor de continut sa isi mareasca paleta creativa. Ramane de vazut daca Samsung va considera Gear VR ca un produs de viitor sau il va abandona de tot. Parerea noastra e ca vom avea parte in continuare de el, chiar daca intr-o noua forma.