Note 10 Pro va avea o baterie de 4500 mAh

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Note 10 Pro va avea o baterie de 4500 mAh

Desi detaliile despre viitorul Galaxy Note 10 Pro sunt inca foarte putine, se pare ca o veste cu iz puternic de credibilitate a transpirat totusi in presa. Viitorul flagship al seriei Note ar urma sa fie livrat cu o baterie cel putin generoasa, de nu mai putin de 4500 mAh.

Ea reprezinta un pas in fata important fata de acumulatorul lui Note 9, care putea inmagazina doar 4000 mAh. Arhitecturile lui S10 5G si cea a seriei Note 9 au destul de multe asemanari, in special cand vine vorba de asezarea camerelor celor doua telefoane. Asadar, nu ne-ar mira ca Note 10 Pro sa “imprumute” bateria lui S10 5G, ridicand in acest fel stacheta in zona mobilelor premium.

In acelasi timp, o asemenea miscare ar reduce costurile lui Samsung, koreenii nemaifiind nevoiti sa creeze o noua baterie pentru urmatorul Note, o binevenita gura de oxigen care i-ar ajuta in a minimiza declinul veniturilor din ultimii ani.

Nu stim inca in ce masura cei 4500 mAh vor ajunge pentru o zi intreaga in cazul unul power user de Note 10 Pro, dar ne asteptam ca aceasta capacitate sa fie suficienta chiar si pentru scenarii “brutale”.

Samsung inca au de lucrat serios pana sa ajunga la nivelul de optimizare al consumului pe care il au telefoanele lui Apple. Acestea din urma au baterii sensibil mai mici, dar timpii de utilizare nu sunt proportionali cu diferenta dintre capacitatile acumulatorilor. Apple ofera o experienta de utilizare comprabila cu cea a telefoanelor cu baterii aproape duble, indiferent de ce dimensiuni de ecran iPhone luam in calcul.

Totusi, producatorul nord-american nu pare atat de preocupat in a-i prinde din urma pe Samsung la capitolul baterie, multumindu-se sa rafineze software-ul in detrimentul designului unui acumulator mai generos. Acum ca Samsung planuieste sa aduca pe piata mai multe modele cu baterii de 4500 mAh, ramane sa vedem care va fi raspunsul celor din Cupertino.