Noul ecran mini-LED al lui Apple este mai rezistent

/, IOS, iPhone/Noul ecran mini-LED al lui Apple este mai rezistent

Noul iPad Pro cu procesor M1 lansat recent de Apple introduce si o schimbare majora la nivelul ecranului. Gigantul nord-american a instalat un display bazat pe tehnologia mini-LED pe acest iPad, estimandu-se ca folosirea lui sa fie extinsa si la alte dispozitive in viitorul apropiat.

JerryRigEverything au suspus noul iPad Pro la seria lor de teste de rezistenta, iar rezultatele sunt imbucuratoare. Pe de o parte, rezistenta la zgariere a displayurilor mini-LED nu este superioara fata de ce am vazut pana acum din partea lui Apple, primle zgarieturi aparand la nivelul 6 pe scara Mohs, cu urme mai pronuntate si mai adanci la nivelul 7.

La testul arderii, noul display s-a innegrit dupa aproximativ 17 secunde de expunere la flacara, dar si-a revenit complet dupa ce sursa de foc a fost indepartata si caldura s-a dispersat. Sasiul, fiind confectionat din aluminiu reciclat, a primit zgarieturi pronuntate sub actiunea unui cutter, acest test fiind insa unul extrem. In perspectiva unei utilizari normale insa, el va putea face fata cu brio in folosirea obisnuita zilnica.

Cel mai interesant a fost testul de indoire, alte doua iPad-uri testate de JerryRigEverything sucomband in urma lui. Punctele de minima rezistenta sunt pozitionate in continuare la mijlocul muchiilor lungi. Este vorba despre perforatia pentru microfon de pe laterala stanga si de un decupaj pentru suportul magnetic al lui Apple Pencil, care fac ca tableta sa se indoaie.

In mod surprinzator totusi, displayul ramane intact chiar si dupa indoire, desi marginile lui se desprind de pe sasiu. Functionalitatea este in continuare perfecta, chiar si cu un ecran indoit, ceea ce ar putea insemna ca tableta poate fi utilizata chiar si dupa un accident mai serios.

Potrivit zvonurilor, Apple ar putea trece la un ecran iPhone mini-LED in destul de scurt timp, iar aceasta miscare ar putea aduce un plus de robustete telefoanelor lor, la care s-ar adauga si reprezentarea mai buna a culorilor, proprie acestei tehnologii noi.