Noul iPhone SE se vinde deja in 40 de tari

/, IOS, iPhone/Noul iPhone SE se vinde deja in 40 de tari

Asteptarea a luat sfarsit: Apple au pus la vanzare, intr-un final, cel mai nou si mai accesibil iPhone din gama pe care o lanseaza in acest an. Este bineinteles vorba despre succesorul lui iPhone SE, caruia ii pastreaza doar numele. Desi se zvonea ca fiind aproape sigura marketarea acestui terminal sub numele iPhone 9, Apple au decis sa nu se abata de la reteta care avusese atat de mult succes in urma cu cativa ani.

Din punct de vedere estetic, noul iPhone SE este foarte greu de deosebit de iPhone 8, ale carui design, forma si aspect le perpetueaza. Avem de-a face de fapt cu aceeasi reteta ca la SE-ul initial, care utiliza corpul unui telefon din trecutul companiei, dar adaugandu-i-se la interior componente noi, din generatia curenta.

Astfel avem de-a face cu acelasi tip de ecran iPhone, cu tehnologie IPS LCD si diagonala de 4.7″, cu “fruntea si barbia” atat de cunoscute inca de la prima editie de iPhone. Desigur, Apple a pastrat butonul Home care integreaza si tehnologia Touch ID, fara a echipa si Face ID pe acest terminal.

La interior insa avem de-a face cu un procesor hexa-core A13 Bionic, ajutat de 3 GB de RAM, cu versiuni de stocare de 64, 128 si 256 de GB. Camerele par sa fie cele de pe iPhone 8, ceea ce e cam dezamagitor. Cea principala este una de 12 MP, in timp ce cea de selfie e de 7MP.

Acumulatorul stocheaza 1821 mAh si suporta incarcare rapida de 18W, 50% in 30 de minute, precum si incarcare wireless. Datorita pretului mic pe care il are noul iPhone SE, nu vom avea parte de versiuni care suporta standardul 5G.

Apple iPhone SE este disponibil in culorile alb, negru si (Product) Red, la preturi care incep cu 399 $ pentru versiunea cu cea mai mica stocare. Acest nou telefon este deja disponibil la precomanda in 40 de tari, urmand ca in scurt timp sa inceapa si livrarile, cel mai probabil in prima saptamana a lui mai.