Nu vom vedea un nou iPhone SE prea curand in 2021

/, IOS, iPhone/Nu vom vedea un nou iPhone SE prea curand in 2021

Fanii Apple care se asteapta la lansarea unei noi versiuni SE bazata pe cea de-a 12-a generatie de iPhone vor fi dezamagiti sa afle ca acest moment nu va veni prea curand. Este vorba despre cea mai recenta predictie a analistului Ming-Chi Kuo, una din vocile cu cea mai mare autoritate din industria mobila.

Desi variantele mai ieftine ale terminalelor premium s-au bucurat de un mare succes comercial, atat pentru modelele XR sau SE ale lui Apple, cat si pentru cele Fan Edition (FE) lansate de Samsung, se pare ca producatorii au inca o oarecare reticenta in ceea ce priveste adoptarea lor la o scara larga. 

Kuo afirma ca nu are absolut nici o informatie legata de o noua versiune de iPhone SE care s-ar putea lansa in prima jumatate a lui 2021 si crede ca Apple intr-adevar nu are asemenea planuri pentru viitorul apropiat. El adauga insa ca un iPhone SE bazat pe iPhone 12 s-ar putea lansa la inceputul toamnei, alaturi de noua generatie de telefoane.

Asa o miscare ar avea mai mult sens din perspectiva comerciala, Apple preferand sa isi indrume clientii catre achizitia unui iPhone 12, care aduce un profit mai mare decat un SE. In acelasi timp, este de asteptat ca SE 2021 sa aiba un nou ecran iPhone si sa imprumute mai mult din aspectul si tehnologiile terminalelor premium. SE 2020 a mentinut butonul Home si Touch ID, dar si displayul lui iPhone 8, reusind sa aiba un pret foarte atractiv in special pentru cei care isi doreau un telefon Apple nou cu buget accesibil.

Este destul de probabil ca noul SE sa abandoneze definitiv designul lui iPhone 8, dar unele voci cred ca Apple ar putea incerca sa instaleze componente din iPhone 12 in acelasi format, facand o rearanjare a pieselor astfel incat sa obtina un telefon performant si ieftin.