Oficiali Samsung spun ca lansarea lui Galaxy Note este incerta

/, Blog, Samsung/Oficiali Samsung spun ca lansarea lui Galaxy Note este incerta

Nu este prima data cand viitorul phabletului Samsung Galaxy note este pus sub semnul intrebarii, insa recent, inalti oficiali ai companiei koreene fac declaratii specifice legate de acest dispozitiv.

Cea mai insemnata in aceasta speta este o declaratie a lui DJ Koh, co-CEO al diviziei IT a lui Samsung, care a spus, saptamana trecuta, ca “ar putea fi dificil de lansat un Galaxy Note in cea de-a doua jumatate a anului.” El a adaugat ca acest terminal reprezinta unul din dispozitivele importante in oferta companiei, iar Samsung si-ar putea schimba radical calendarul de lansari, incercand insa sa nu ii dezamageasca pe fanii acestui telefon.

Acum, fiecare poate intelege ce doreste din aceste declaratii. Citite intr-o nota optimista, ele ar putea reprezenta confirmarea ca Samsung ar urma sa lanseze cel putin inca o generatie de Note, desi ea nu va aparea conform calendarului cu care ne obisnuisera koreenii pana acum. In loc sa fie anuntat la sfarsitul verii, noul Note 21 ar putea veni catre sfarsitul anului sau chiar la inceputul lui 2022.

Este inca neclar ce linie de dezvoltare a ofertei de terminale mobile va adopta gigantul asiatic si mai ales, cum va pozitiona un phablet in aceasta politica. Deocamdata, este limpede ca se urmareste ca functionalitatea stylusului S Pen sa fie extinsa la alte telefoane, printre care gasim si unul cu ecran Samsung flexibil.

Expertii in domeniu considera ca producatorul koreean ar urma sa fuzioneze seriile S si Note intr-un nou tip de flagshipuri, intrucat diferentele dintre aceste telefoane au ajuns sa fie aproape insesizabile, in afara stylusului cu care cele din urma erau livrate.

Odata implementat insa S Pen pe noile terminale din gama S, existenta unui Note pare a fi redundanta si chiar contra-productiva, si asta chiar daca pentru a stoca stylusul impreuna cu un S, clientii ar trebui sa achizitioneze o husa speciala, S-urile nemaiavand locasul dedicat acestui accesoriu.

Nu ne ramane decat sa asteptam ultimul trimestru al anului pentru a ne lamuri cum arata viitorul lui Galaxy Note, asta bineinteles, in cazul in care acest indragit phablet chiar mai are vreun viitor.