Pierd Apple si Samsung batalia pentru senzorii in ecran?

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Pierd Apple si Samsung batalia pentru senzorii in ecran?

Producatorul chinez Vivo a anuntat ca pe data de 12 iunie intentioneaza sa lanseze telefonul (probabil numit) Apex, introdus ca si concept mai devreme anul acesta. O asa stire nu ne-ar interesa in mod special daca Apex nu ar introduce o serie de elemente de design care l-ar face, macar din acest punct de vedere, superior oricarui telefon fabricat pana acum de Apple ori Samsung, cei doi giganti ai industriei.

Vivo Apex promite sa aiba un raport ecran-corp de 91 la suta, fiind practic primul telefon cu ecran „fara margini.” Prototipul mai includea si un cititor de amprenta integrat complet in ecran, in timp ce camera frontala (selfie camera) rabata in pozitia de lucru din interiorul telefonului. Deplasarea camerei si pornirea ei ar fi durat doar 0.8 secunde, eliminand astfel temerile ca ar cauza intarzieri.

Acet terminal vine cu un ecran OLED de 5.99 inci cu tehnologie COF (chip on film), avand senzorii de lumina ambientala si de proximitate integrati perfect in el. Tot in spatele ecranului se afla si difuzorul principal si cel pentru convorbiri. Vivo se lauda ca in cazul acestui telefon, intreaga parte de jos a ecranului este un imens senzor de amprenta. In cazul modelului Vivo X20 Plus UD, doar o mica zona avea acest rol, in locul unde ar fi trebuit sa fie un buton fizic.

Nu avem alte informatii despre acest terminal foarte interesant, dar stim cava fi echipat cu un procesor Snapdragon de top, modelul 845. Nici intentiile de a pastra sau nu numele de Apex nu sunt cunoscute, dar cred ca vom afla multe pe 12 iunie.

Cum datele pentru evenimentul Apple WWDC 2018 au fost anuntate oficial, 4-8 iunie, keynote-ul celor din Cupertino va fi probabil urmarit cu interes crescut, si vom afla daca iPhone va fi pana la urma primul telefon lansat comercial cu senzor in ecran sau nu. Tinand cont ca tehnologia Face ID functioneaza deja impecabil, e greu de zis daca integrarea senzorului de amprenta in ecran reprezinta sau nu o prioritate pentru Apple.

Daca totusi vom vedea aceasta tehnolgie inclusa in displayurile noilor telefoane Apple, suntem curiosi cum vor evolua si serviciile de inlocuire ecran iPhone oferite de service-urile specializate.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.