Planuri Apple pentru a trece la USB-C?

/, IOS, iPhone/Planuri Apple pentru a trece la USB-C?

Apple planuieste sa dezvaluie noi modele de iPad pe 30 octombrie, iar zvonurile legate de viitorul tehnologiei pe care ar adopta-o gigantul din Cupertino vin din toate directiile. Cel mai recent pare a indica faptul ca Apple ar intentiona sa schimbe inca o data tipul de conectori pentru dispozitivele pe care le fabrica. Astfel, au aparut unele voci care sustin ca Apple ar putea adopta USB-C ca si nou standard.

Unul din motivele care ar putea sta la baza unei asemenea decizii ar fi capabilitatile superioare de transfer de date ale standardului USB-C, in special cand vine vorba despre video 4K, simultan cu incarcare, transfer audio, conectivitate USB 2 si 3, samd.

Acest zvon vine pe fondul unor supozitii facute de catre fabricantul de huse Macotakara. Departe de a fi una din sursele de cea mai mare incredere, Macotakara se adauga totusi unui val de supozitii identice care ii vad pe Apple abandonand conectorul Lightning in favoarea lui USB-C, in ciuda unor obiectiuni facute chiar de catre producatorul nord-american.

In speta, in urma unor discutii din trecut despre avantajele si respectiv dezavantajele celor doua tehnologii, Apple afirmase ca portul Lightning este mai usor de servisat in cazul unui accident. In cazul lui Lightning, avem de-a face cu un singur element extern care intra in dispozitiv, iar in cazul unui accident care ar rupe mufa, ar fi usor de extras bucata ramasa fara a fi necesara desfacerea gadgetului. In cazul lui USB-C, in cazul in care lamela centrala s-ar rupe, ar fi nevoie de o inlocuire completa a conectorului din dispozitiv.

Este inca neclar cum inclina balanta in acest caz, dar este cert ca USB-C ofera mai multe posibilitati decat Lightning, Power Delivery fiind doar una dintre ele. Va schimba oare Apple inca o data tipul de conectori incepand cu noile iPaduri? Vom afla pe 30 octombrie, cand vom avea o mai buna imagine asupra a ce vor insemna de acum operatiunile intr-un service Apple.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.