Primele poze cu telefonul Samsung Go

/, Blog, Samsung/Primele poze cu telefonul Samsung Go

Au aparut primele fotografii spion cu cel dintai telefon Samsung care ruleaza Android Go, versiunea „light” a lui Oreo 8.1. In ciuda faptului ca majoritatea zvonurilor vad ca iminenta lansarea acestui terminal in perioada imediat urmatoare, inca nu avem teste de benchmark cu el, si nici vreo lista de specificatii oficiala.

Stiam deja ca Samsung nu avea de gand sa lase sistemul de operare in versiunea primita de la Google, iar aceste fotografii ne confirma faptul ca producatorul coreean a fabricat o interfata personalizata pentru el. Ea este Experience UX, si inseamna ca Samsung nu va rula Androidul stoc pe acest terminal.

Imaginile ne arata ca telefonul ruleaza aplicatii oficiale Google peste interfata Experience UX, asa cum ne asteptasem. De fapt, Google nu a declarat niciodata ca Android Go va rula in forma sa de baza pe telefoanele pe care va fi instalat. Mai degraba, firmware-ul Go ar permite fabricantilor de telefoane mai ieftine sa le ofere clientilor lor o experienta de utilizare intrucatva asemanatoare cu cea de pe terminalele puternice.

Desigur, o parte din functiile de top ale lui Adroid 8.0 Oreo au fost scoase sau limitate in versiunea Go tocmai pentru a-i lasa pe fabricanti sa ruleze acest sistem de operare pe hardware mai ieftin, cu specificatii tehnice mai slabe.

Telefoanele care vor fi livrate cu Android Go nu vor benefica de ecranul Infinity pe care il gasim la cele din esalonul superior. Se pare ca butonul fizic de Home a disparut si el, fiind inlocuit de butoane virtuale pe ecran. Pachetul de securitate care apare in poze este vechi, datand din decembrie 2017, dar ne putem astepta ca in momentul lansarii, el sa fie adus la zi.

Inca nu avem preturi pentru telefoanele Go ale lui Samsung, dar credem ca ele vor fi foarte competitive in segmentul terminalelor ieftine. Ramane de vazut daca o inlocuire ecran Samsung Go va fi la fel de ieftina, ori un telefon nou va fi o solutie mai la indemana.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.