Probleme la frig pentru ecranele flexibile Samsung

/, Blog, Samsung/Probleme la frig pentru ecranele flexibile Samsung

Samsung s-au confruntat cu ceva probleme atunci cand au decis sa aduca pe piata telefoane cu displayuri flexibile, iar cazul versiunii de debut a lui Galaxy Fold este deja binecunoscut. A urmat apoi un nou tip de ecran Samsung care folosea un strat de Ultra Thin Glass (UTG), care avea rolul sa faca intreaga componenta mai rezistenta, in timp ce adaugarea unui strat protector la suprafata ar fi urmat sa reduca sansele de deteriorare.

Chiar si in aceste conditii, doi posesori de telefoane flexibile din Koreea au postat pe internet imagini cu ecranele lor deteriorate. Cel doi, unul avand un Galaxy Fold, iar celalat un Galaxy Z Flip, spun ca defectiunile au aparut in momentul in care au desfacut terminalele in frig.

O investigatie privind aceste declaratii va fi pornita in cel mai scurt timp, Samsung fiind interesati sa afle daca defectiunile au fost cauzate intr-adevar de temperatura scazuta sau de o eroare umana. Pe de alta parte, Huawei specifica in mod expres ca telefonul lor flexibil Huawei Mate X nu ar trebui inchis sau deschis la temperaturi sub -5 grade Celsius.

Se pare ca aceste doua cazuri de defectare a displayurilor flexibile nu sunt primele, existand si alte rapoarte in acest sens, legate tot de temperaturile scazute. La cum arata acum lucrurile, credem ca inginerii lui Samsung, dar si ai altor companii care intentioneaza sa intre in aceasta nisa a ecranelor flexibile au de rezolvat inca o problema, pe langa fragilitatea inerenta acestui design. Ramane de vazut ce impact vor avea aceste vesti asupra pietelor din tari in care temperaturile scazute in timpul iernii sunt un lucru obisnuit.