Probleme mari pentru scannerul de amprenta Samsung

/, Blog, Samsung/Probleme mari pentru scannerul de amprenta Samsung

Scrisesem in trecutul recent ca au fost raportate cazuri in care cele mai noi flagshipuri Samsung au putut fi deblocate utilizandu-se alte amprente decat cele care fusesera inregistrate ca fiind autorizate. Ei bine, se pare ca problema koreenilor are o dimensiune mult mai ampla care are un real potential de a se transforma intr-un veritabil “Fingerprintgate”.

Aflasem ca scannerul ultrasonic de amprenta integrat in noul ecran Samsung de pe S10 poate fi pacalit destul de usor in cazul in care utilizatorii instaleaza o folie de protectie din silicon. Acest senzor practic nu mai este capabil nici sa inregistreze si nici sa citeasca in mod corect o amprenta, terminalele echipate astfel putand fi deblocate de oricine.

Acest experiment a fost replicat si cu S10+ si cu Note 10, iar rezultatele au fost la fel de ingrijoratoare. Mai mult, ele au aratat ca aceasta vulnerabilitate afecteaza telefoanele in cauza chiar si atunci cand e vorba despre amprente care au fost inregistrate fara nici o folie protectoare. In filmul de mai jos se poate observa ca cel care efectueaza experimentul utilizeaza o folie de plastic TPU asezata peste telefon si reuseste sa il deblocheze cu un alt deget decat cele ale caror amprente le inregistrase.

Deocandata experimentul a fost realizat pe telefoane echipate cu procesoare Exynos, dar urmeaza in curand si o versiune pentru terminale cu procesoare Snapdragon. Samsung a oferit un update al software-ului care administreaza scannerul de amprenta pentru Note 10+ 5G-urile Exynos si exista informatii ca acest update va fi extins si la celalalte telefoane care ar putea fi afectate.

Nu ne ramane decat sa urmarim indeaproape evolutia acestui caz si sa speram ca el nu se va transforma in (inca) un cosmar de proportii pentru producatorul koreean.