Probleme pentru ecranele iPhone de 120 Hz

/, IOS, iPhone/Probleme pentru ecranele iPhone de 120 Hz

Desi cunoastem deja aproape toate detaliile legate de noua generatie de iPhone, un aspect ramane inca invaluit in mister: este vorba despre rata de refresh pe care o vor avea aceste noi telefoane ale lui Apple. Cele mai multe zvonuri pareau sa indice faptul ca Apple vor folosi un ecran iPhone care suporta refresh de 120 Hz, insa vesti noi din industrie par sa zdruncine increderea in realizarea acestor planuri.

Nu mai este de mult secret faptul ca Apple, alaturi de majoritatea producatorilor de telefoane mobile, au fost afectati de pandemia de coronavirus prin inchiderea multor fabrici de componente. Unele intarzieri au putut fi surmontate cu pretul amanarii lansarii noii generatii de iPhone, insa nu toate. Desi gigantul din Cupertino a reusit sa obtina displayurile de 120 Hz, o alta componenta vitala se pare ca inca intarzie, si anume circuitul integrat de control al acestor ecrane.

Analistul Ross Young a discutat pe acest subiect in mai multe randuri, exprimandu-si indoiala ca Apple va putea livra modelele Pro de iPhone cu ecrane de 120 Hz, iar interventia lui de astazi pe Twitter pare sa confirme faptul ca Apple sunt intr-o mare dilema. El a scris: “Am auzit ca Apple are de unde primi ecran de 120 Hz, dar nu si circuitele integrate care sa il controleze. Asa ca ar trebui ori sa gaseasca o alta solutie, ceea ce va fi extrem de dificil, ori sa astepte circuitele, amanand pentru inca niste luni bune lansarea. Sau, ar putea lansa iPhone Pro cu ecrane de 60 Hz. Ultimele vesti spun ca asta s-ar putea intampla, cel mai probabil.”

Ecranele ProMotion de 120 Hz s-au lansat deja pe iPad Pro, si se astepta ca ele sa fie unul din atuurile noilor modele de iPhone Pro. Recent au aparut si zvonuri potrivit carora Apple ar putea lansa iPhone 12 Pro cu un display de 60 Hz, urmand ca la inceputul lui 2021 sa ofere spre vanzare si o versiune upgradata cu 120 Hz, pe modelul telefoanelor cu sufixul “S” din trecut.