S-a descoperit prima bresa in tehnologia USB Restricted

/, IOS, iPhone/S-a descoperit prima bresa in tehnologia USB Restricted

Expertii in cybersecuritate ai firmei ElcomSoft pretind ca au gasit deja prima vulnerabilitate a lui iOS 11.4.1 si al sau mod USB Restricted. Versiunea 11.4.1, recent lansata de catre Apple, a introdus un nou parametru care ar imbunatati siguranta telefoanelor iPhone in fata atacurilor celor care ar incerca sa le deblocheze neutorizat.

Modul USB Restricted taie comunicarea cu orice accesoriu USB conectat la telefon dupa scurgerea a 60 minute din momentul ultimei deblocari a telefonului. Pentru a reda functionalitatea portului de comunicare USB, iPhone-ul in cauza ar trebui mai intai deblocat de cate o persoana autorizata, prin parola, Face ID sau amprenta.

Totusi ElcomSoft spune ca au gasit o metoda de a ocoli aceasta bariera. Ei pretind ca au reusit sa reseteze contorul functiei USB Restricted prin conectarea unui dispozitiv periferic agreat de Apple, cum ar fi adaptorul Lightning to USB Camera Adapter.

E de mentionat faptul ca aceste accesorii nu necesita pairing cu telefonul lui Apple, intrucat sunt recunoscute direct de catre acesta. In cazul in care unul din aceste accesorii compatibile este conectat la portul Lightning inainte de scurgerea unei ore de la ultima deblocare a telefonului, si deci inainte ca modul USB Restricted sa fie activat, cronometrul celor 60 de minute se reseteaza.

Asadar, se pare ca cei care ar incerca sa deblocheze neautorizat un iPhone, trebuie sa il conecteze la un accesoriu Apple imediat dupa ce au intrat in posesia lui, pentru a preveni blocarea in modul USB Restricted si ale fi permise atacurile USB prin forta bruta.

ElcomSoft adauga ca daca modul USB Restricted se activeaza, protectia oferita de el nu mai poate fi inlaturata. Expertii mai spun ca cel mai probabil, aceasta e o scapare a celor de la Apple, si ca ea este usor de reparat cu un nou update. In prezent, sunt analizate si scenariile in care, in loc de accesorii Apple, sunt utilizate si alte accesorii compatibile, fabricate dupa standarde recunoscute de catre producatorul din Cupertino.

In cazul in care vreti sa folositi aceasta functie, ar fi bine ca ecranul telefonului sa functioneze corect ca sa evitati scenele frustrante. In caz ca telefonul are nevoie de reparatii, o inlocuire ecran iPhone e relativ ieftina si procedeul nu dureaza mult.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.