S-au aflat datele de lansare ale lui iPhone 12

/, IOS, iPhone/S-au aflat datele de lansare ale lui iPhone 12

Dupa ce primele estimari ale datelor de lansare pentru cea de-a 12-a generatie de iPhone parusera initial contradictorii si neclare, analistul Jon Prosser a revenit cu detalii despre care spune ca i-au parvenit din surse oficiale.

El a confirmat faptul ca lansarea celor patru noi modele de iPhone va fi impartita in doua, dar nu din cauza claselor diferite, ci din cauza nesincronizarilor in aprovizionarea lui Apple cu componente. Asadar, primele telefoane Apple care se lanseaza sunt iPhone 12 si iPhone 12 Max.

Anuntul oficial este asteptat in saptamana 12-18 octombrie, in timp ce precomenzile ar urma sa inceapa cu saptamana imediat urmatoare. In SUA, iPhone 12 si 12 Max vor debuta cu stocare de baza de 128 GB si vor avea preturi de pornire de 649$ si, respectiv, 749$.

Versiunile 12 Pro si 12 Pro Max isi vor incepe precomenzile cu o saptamana inainte de lansarea oficiala, care ar urma sa aiba loc candva in luna noiembrie. Preturile de pornire in SUA pentru aceste modele sunt de 999$ si 1099$, cu aceeasi stocare de baza, din cate se pare pana acum.

Toate patru modelele vor fi echipate cu un nou tip de ecran iPhone, pe tehnologie OLED, Apple lasand LCD-urile in urma, intr-un final. Se pare totusi ca nici variantele Pro nu vor avea displayuri cu rata de refresh de 120 Hz, asa cum se zvonise in trecut. Cu toate acestea, Apple introduce un nou procesor A14 Bionic, un design nou, alimentare prin portul USB-C, incarcare rapida mai puternica si un nou sistem de operare iOS.