Samsung amana livrarea lui Galaxy Fold

/, Blog, Samsung/Samsung amana livrarea lui Galaxy Fold

Samsnung a decis sa amane livrarile de Galaxy Fold in urma problemelor pe care aceste terminale le-au avut la scurt timp dupa ce au ajuns pe mana catorva publicatii spre recenzie. Va reamintim ca in cursul saptamanii trecute cel putin 5 cazuri de probleme majore au fost semnalate pentru noul telefon cu ecran flexibil al lui Samsung, iar toate acele mobile au fost de urgenta rechemate in fabrica pentru a se investiga situatia.

In fiecare din aceste cazuri, problemele au fost legate de ecran, dar ele au fost de diverse feluri. Unul din ziaristii care examina Galaxy Fold a observat o folie pe ecran, desprinsa intr-o parte, si a confundat-o cu foliile de protectie cu care se echipeaza telefoanele inainte de ambalare. La scurt timp dupa ce a indepartat-o, dispaly-ul a incetat sa functioneze, dovedindu-se ca era era de fapt o parte integranta de ecran Samsung, nefiind destinata separarii.

Alte Galaxy Fold au dezvoltat umflaturi in zona de flexie a ecranului si chiar au inceput sa se deterioreze in acea zona, devenind in scurt timp nefunctionale.

Se pare ca la mijloc ar fi si o eroare de design care i-a scapat lui Samsung. Astfel, intre marginea ecranului flexibil si balamaua telefonului exista un spatiu prin care se pot strecura atat praf cat si obiecte straine care sa interfereze cu functionarea normala a acestui subansamblu. Mai mult, datorita faptului ca atat in partea inferioara, cat si in cea superioara, marginea ecranului nu are nici un fel de protectie, el este expus agentilor externi si deteriorarii.

Unele voci cred ca Samsung s-a bazat prea mult pe testarile facute in laborator, si care aveau drept tinta doar rezistenta la indoire a ecranului. Asa se face ca testele in lumea reala, in scenarii apropiate de utilizarea in mod normal au fost neglijate si au dus la probleme.

Koreenii ar trebui sa se asigure ca Galaxy Fold nu va reveni prea des in garantie, ca sa nu fie nevoiti sa cheltuie sume deloc mici pentru reparatii. Celebrii vloggeri de la iFixIt au demontat deja un Galaxy Fold si au notat reparabilitatea cu doua puncte din zece, aproape de minimul 1, care se traduce prin “nereparabil” in afara fabricii.