Samsung analizeaza primul fiasco al lui Galaxy Fold

/, Blog, Samsung/Samsung analizeaza primul fiasco al lui Galaxy Fold

Internetul a vuit dupa ce Samsung a trimis cateva exemplare de Galaxy Fold presei iar mare parte din acestea s-au defectat sau au fost aduse in stare de neintrebuintare din cauza manevrarii improprii. Producatorul koreean a rechemat de urgenta toate telefoanele Fold trimise pentru a investiga care e cauza defectelor, plecand de la rapoartele primite de la cei care trebuiau sa le recenzeze.

De fiecare data problemele au pornit de la ecrane si au fost cauzate fie de diverse materiale care au patruns in spatele displayului, fie de utilizatorii care au dezlipit ceea ce parea o folie de protectie. Samsung si-a dat seama de greseala de proiectare a foliei si a emis avertismente, ce e drept, tardive, asupra acestui fapt. Koreenii au declarat public ca acea folie este o componenta integranta a unui ecran Samsung si ca ea nu trebuie dezlipita.

In acelasi timp insa, mare parte a telefoanelor fabricate deja aveau acea folie imperfect lipita de ecran, lucru care i-a facut pe utilizatori sa o considere ca fiind o folie de protectie asa cum au majoritatea telefoanelor cand sunt ambalate in fabrica.

Daca sudarea acestei folii mai bine nu prezinta o provocare inginereasca prea mare, rezolvarea celeilate probleme e o cu totul alta chestiune. In zona balamalei care uneste cele doua parti ale ecranului lui Fold exista un spatiu destul de mare care permite diverselor obiecte de mici dimensiuni sa intre in interiorul telefonului. Fie ca e vorba de scame din buzunar, praf sau alte obiecte mici, ele pot junge in spatele ecranului, cauzand deformari si putand duce la defectarea acestuia.

Samsung au declarat ca investigheaza si cele mai bune metode pentru a remedia situatia si ca livrarea telefoanelor Fold ar putea fi mentinuta pentru data prestablita, adica la finalul acestei luni. Ramane sa urmarim indeaproape acest subiect si sa vedem cu ce solutii vin koreenii.