Samsung anunta stocare de 1 TB pentru telefoane

/, Blog, Samsung/Samsung anunta stocare de 1 TB pentru telefoane

Samsung Electronics au facut recent un anunt-bomba care deschide noi orizonturi in industria mobila. Ei au dezvaluit primul cip de stocare on-board cu capacitatea de 1 TB si care va debuta cel mai probabil in versiunea de top a lui S10+. Productia acestui cip a demarat deja, asa ca nu va dura decat pana pe 20 februarie pentru a-l putea vedea “la treaba” in telefoanele pe care producatorul coreean le va lansa la Galaxy Unpacked.

Noul mediu de stocare este de tip uEFS si va avea aceleasi dimensiuni (11.5 x 13mm) precum cel anterior, dar a carui capacitate era de “doar” 512 GB. Acest cip are nu mai putin de 16 straturi de memorie V-NAND si un controller complet nou, iar Samsung spune ca el va oferi si viteze mai mare de scriere si citire.

Viteza de citire secventiala a noului cip eUFS ar ajunge astfel in jurul valorii de 1000 MB/s, in timp ce cea de scriere secventiala la 260 MB/s. Comaprand aceste valori cu cele ale unui SSD SATA care atinge pana la 540 MB/s la citire, ne putem imagina ca telefoanele echipate cu eUFS 2.1 de 1 TB vor fi surprinzatoare la acest capitol.

Va fi interesant saaflam daca S10+ va mai avea si un slot de card microSD. In cazul in care acest slot va fi pastrat, am putea discuta de o capacitate maxima de stocare de pana la 1.5 TB, ceea ce pare deja de domeniul fantasticului.

In mod cert, Samsung va avea o multime de cereri pentru acest cip de stocare, venind din partea multor fabricanti de telefoane mobile din gama premium, asa ca ne putem astepta ca asemenea terminale sa se inmulteasca destul de repede in cursul acestui an.

Desi o premiera in industria mobila, si una care i-ar putea face pe multi clienti sa opteze pentru Samsung in defavoarea altor fabricanti de telefoane Android, acest cip de stocare pare doar o chestiune secundara in ceea ce priveste statutul noii generatii S. Ramane de vazut cat de multe inovatii va implementa Samsung anul acesta si in ce masura vor reusi ele sa ii ajute in lupta cu concurenta.

Pentru moment, noi suntem curiosi sa vedem cum va fi noul ecran al coreenilor si cum se va comporta el in comparatie cu celelalte. Evident, senzorul de amprenta integrat in ecran reprezinta inca cel mai mare mister, atat prin prisma functionalitatii, cat si a reparabilitatii, atunci cand se va pune problema unei operatiuni de inlocuire sticla Samsung.