Samsung ar putea folosi Ultra Thin Glass pentru telefoanele flexibile

/, Blog, Samsung/Samsung ar putea folosi Ultra Thin Glass pentru telefoanele flexibile

Ultra Thin Glass (UTG) pare a fi materialul predilect care va intra in scurt timp in componenta telefoanelor mobile din gama premium, chiar si daca vine vorba despre un ecran Samsung. Noi vesti din tabara koreenilor indica faptul ca Samsung ar avea planuri reale de a inlocui stratul exterior din polimer plastic care se regaseste in prezent pe Galaxy Fold cu unul din sticla ultra-subtire (UTG).

Acest tip de sticla este extrem de subtire, grosimea lui fiind de doar 0.1mm, putin mai mare decat cea a unui fir de par uman. UTG este intr-adevar mai expusa riscului de spargere decat polyimida folosita in prezent, dar avantajele functionale cantaresc semnificativ mai mult. Ultra Thin Glass este insa mult mai rezistenta la zgariere si deformari plastice si are in general proprietati fizice semnificativ mai bune decat plasticul folosit in prezent de catre Samsung in telefonul lor flexibil.

Urmatorul terminal pliabil al lui Samsung se zvoneste ca va fi de tip clamshell, in loc de formatul “carte” al lui Galaxy Fold. Ecranul lui ar urma sa aiba o diagonala de 6.7″ in loc de 7.3″, iar pretul va fi mai scazut. Asta nu inseamna insa ca va fi ieftin. Cele mai multe surse par a indica un pret de aproximativ 1500 de dolari, in loc de aproape 2000 $ cu cat a aparut pe piata Fold.

Pe piata UTG deja sunt asteptate produse de la Corning, Asahi and NEG, firme care ar urma sa isi prezinte versiunile de sticla ultra-subtire in timp destul de scurt. Nu se stie daca aceste companii vor reusi sa aiba un produs gata de fabricare la scara industriala la timp pentru noile telefoane Samsung, insa. Asta ar putea insemna ca viitorul telefon pliabil al koreenilor ar putea folosi acelsi tip de ecran, urmand a se efectua teste pentru modelele care ii vor succeda.

De retinut ca Apple au fost prima companie care a luat serios in considerare utilizarea de Ultra Thin Glass pentru un iPhone flexibil, si se pare ca initiativa lor i-a inspirat si pe alti jucatori de la varful industriei.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.