Samsung ar putea incepe sa foloseasca ecrane OLED de la BOE

/, Blog, Samsung/Samsung ar putea incepe sa foloseasca ecrane OLED de la BOE

Analisti ai industriei de mobile de la DSCC estimeaza ca Samsung ar putea apela la gigantul chinez BOE pentru a le fi livrate ecran OLED care ar urma sa fie folosite la fabricarea unor modele Galaxy viitoare.

Dupa cum se stie, Samsung este si cel mai important fabricant de displayuri OLED din lume, asa ca e normal sa foloseasca ecrane proprii in componenta telefoanelor mobile pe care le produce. Cu toate acestea, situatia s-ar putea modifica, daca e sa dam crezare analistilor companiei mentionate.

Ei mentioneaza ca Samsung ar fi discutat cu BOE in ceea ce priveste un ecran flexibil cu diagonala de 6.67″ care ar urma sa fie utilizat pentru niste modele viitoare. BOE are deja un contract cu koreenii, caci ei livreaza displayurile pe care Samsung le instaleaza pe Galaxy A91.

BOE este cel mai mare fabricant de ecrane LCD, dar se afla pe locul trei la cele cu tehnologie OLED, dupa Samsung si LG. Samsung ar putea sa isi restranga operatiunile din piata OLED in cazul in care pronosticurile analistilor se vor adeveri. Acest pronosticuri indicau o scadere de 11% din volumul de panouri OLED livrate de koreeni pana la finalul lui 2020. Inclusiv Apple isi cauta noi furnizori de ecrane pentru iPhone, asa ca Samsung are destule motive sa priveasca in viitor cu oarecare ingrijorare.

Alter cauze pentru un contract mai substantial cu BOE ar putea fi dorinta producatorului koreean de a mai scadea din costurile telefoanelor premium, pentru a le face mai atractive si a impulsiona astfel vanzarile, mai ales in aceasta perioada destul de tulbure. Asadar, e posibil ca incepand de acest an, flagshipurile koreenilor sa nu mai aiba un ecran Samsung, ci unul fabricat mai ieftin de catre BOE.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.