Samsung ar putea introduce AR Emoji in apelurile video

/, Samsung/Samsung ar putea introduce AR Emoji in apelurile video

A iesit la iveala un patent depus de catre Samsung in martie 2016 si care are prevederi legate de „comunicare vizuala hibrida.” Daca acest termen vi se pare prea pretentios, va spunem noi ca e vorba despre emoji cu realitate augmentata (Augmented Reality sau AR, pe scurt), care ar putea fi implementati in convorbirile video intr-un viitor nu foarte indepartat.

Cresterea puterii de calcul atat in procesoarele principale, cat si in cele grafice, alaturi de aparitia unor camere foto din ce in ce mai performante ar putea duce la dezvoltarea unui nou model de comunicare video.

AR Emoji vor reflecta in timp real expresiile faciale, si ar putea fi folositi in principal in cazurile in care conexiunea de date necesare apelului video este prea slaba. Intrucat cantitatea de informatie presupusa de trimiterea si receptionare de AR Emoji este semnificativ mai mica decat ceea ce inseamna un apel video, e lesne de inteles ca acest mod de comunicare ar putea fi utilizat si in zone cu semnal slab.

Ba mai mult, patentul ar prevedea si inserarea unor elemente grafice bazate pe date biometrice (puls, dilatarea pupilelor samd) si ambient, pentru a crea o lume virtuala animata mai complexa.

Acest soi de apel video ar putea fi utilizat si in cazul in care unul din interlocutori considera ca nu e suficient de prezentabil, cand are trac, sau in alte situatii similare.

Avand in vedere ca au aparut zvonuri potrivit carora urmatorul Samsung Galaxy ar putea beneficia de o camera 3D, e posibil sa vedem ca exista mai multe functiuni ale AR Emoji decat ne-am fi asteptat.

Ramane de vazut cat de mult vor evolua si displayurile, care vor trebui sa tina pasul cu noile specificatii ale realitatii augmentate. Pana atunci insa, trebuie sa stiti ca daca ati scapat telefonul pe jos, e foarte simplu de efectuat o inlocuire ecran Samsung, intr-un atelier specializat.