Samsung ar putea lansa un flagship ieftin anul acesta

/, Blog, Samsung/Samsung ar putea lansa un flagship ieftin anul acesta

Odata cu lansarea lui Note 10, numarul terminalelor Samsung cu procesoare Snapdragon 855 va ajunge la sase, dar se pare ca producatorul koreean nu se va opri aici. Cele mai noi zvonuri din tabara Android mentioneaza posibilitatea ca Samsung sa scoata un nou model bazat pe acest procesor de top, dar care va avea un pret mai scazut decat al celui mai ieftin S, S10e.

Se estimeaza ca acest telefon ar putea fi lansat chiar in cursul acestui an, dar fara a se face vreo alta precizare legata de nivelul de echipare. E posibil ca specialistii de marketing ai lui Samsung sa fi gasit o nisa pentru acest tip de telefoane, formata din utilizatori care isi doresc un telefon ce se misca repede, dar care se pot dispensa de stocare imensa, cele mai performante ecrane sau de cei 12 GB de RAM ai lui S10+.

Am putea vedea un flagship bazat pe Snapdragon 855 dar cu maxim 4 GB de memorie RAM si capacitate de stocare standard de 64 GB (plus un slot microSD). Mai mult, Samsung ar putea renunta la ecranele Super AMOLED pentru acest model, inlocuindu-le cu un display bun, dar mai ieftin si bazat pe tehnologia LCD, intocmai cum a procedat Apple cu iPhone XR.

La fel, spatele din sticla ar putea fi inlocuit cu unul traditional, confectionat din plastic, si el sensibil mai ieftin. Koreenii ar putea omite si scannerul de amprenta din ecran, instaland in locul lui unul traditional, pe spatele sau pe muchia telefonului. Scannerul ultrasonic integrat in display face imposibila o inlocuire sticla Samsung, intrucat este practic sudat de ecran. Un display spart ar trebui inlocuit integral, straturile sale nemaiputand fi separate sau relipite, ca in cazul telefoanelor mobile de pana acum.

Unele voci din industrie spun ca acest nou flagship ar putea fi Galaxy A90, care ar fi echipat cu un singur modul de camera rotativ, si care ar putea avea un senzor impresionant, de 48 MP.

Ramane sa asteptam noutati de la Samsung, iar concurenti precum OnePlus, Huawei si Xiaomi ar trebui sa fie pregatiti pentru un “asalt” al koreenilor cu acest flagship ieftin.