Samsung ar putea renunta la phableturile Galaxy Note

/, Blog, Samsung/Samsung ar putea renunta la phableturile Galaxy Note

Nu este prima data cand surse bine informate din industria telefoanelor mobile mentioneaza faptul ca Samsung va renunta la fabricarea phableturilor Galaxy Note. Atat Max Weinbach, cat si IceUniverse au postat pe Twitter mesaje din care reiese ca Note nu va mai face parte din oferta lui Samsung incepand cu 2021.

Desi phableturile koreenilor s-au bucurat intotdeauna de o primire calduroasa, cu exceptia lui Note 7, a carui baterie lua foc sau exploda, se pare ca aceste dispozitive vor deveni redundante, fiind foarte asemanatoare de cele premium ale seriei S pe care le-au dezvoltat recent Samsung. Este, bineinteles, vorba despre suportul pentru stylusul S Pen, pe care Samsung il doreste compatibil cu mai multe telefoane.

Weinbach ofera o lista cu viitoarele terminale de la varful gamei Samsung, iar ea include S21 FE, S21, S21+, S21 Ultra, Z Fold 3, Z Flip 3 si Z Fold FE, adaugand ca trei din ele vor fi compatibile cu S Pen. Estimarile sunt ca acestea vor fi S21 Ultra, Z Fold 3 si S21+ sau Z Fold FE, parerile fiind impartite in ceea ce le priveste pe acestea doua din urma.

Seria Fold mai are nevoie de destul de multa munca de dezvoltare pana va reusi sa fabrice un ecran Samsung flexibil si suficient de rezistent ca sa nu se mai zgarie atat de usor, in special daca planuieste ca utilizatorii sa poata folosi in siguranta un stylus pe el.

La lansare, Galaxy Note propunea un display sensibil mai generos decat cel al telefoanelor din seria S, insa in ultimii ani, cele doua terminale au ajuns sa fie aproape identice, cu exceptia suportului pentru stylusul S Pen. S si Note se aseamana foarte mult, atat in ceea ce priveste dimensiunile si capabilitatile displayurilor, cat si in ceea ce inseamna dotarile hardware. Iar daca Samsung reuseste sa porteze S Pen cu succes catre seriile S si Z Fold, existenta unui Note chiar incepe sa piarda mult din justificari.